fredag 30 december 2011

Gästrecension: 3 X ACO Spotless


I höstat fick jag hem ett gäng fina småflaskor från ACO Spotless för testning:
Daily Face Wash, en djuprengörande och "propplösande" ansiktstvätt med salicylsyra för fet och oren hud. 30 ml, med parfym.
Daily Purifying Toner, ett bakteriehämmande ansiktsvatten som tar bort överskottsfett. 50 ml, utan parfym.
Daily Moisturiser, en fettfri gelkräm som absorberar överflödigt fettsamtidigt som den återfuktar utan att täppa till poererna. 20 ml, oparfymerad.
Eftersom jag misstänkte att de inte skulle passa min hudtyp skickade jag dem vidare till en twittervän och läsare som trodde att de skulle kunna passa hennes hy. Malin, som driver den frestande bloggen Sugarcandymountain, har testat och skriver såhär:
"Förpackningarna är jättesmarta och hygieniska, det är lätt att dosera och få ut produkten ur förpackningen. Extra plus för att två av tre produkter är parfymfria, dock undrar jag lite varför det nödvändigtvis ska vara parfym i den ansiktstvätten. Den luktar inte starkt, men parfym är ofta onödigt, speciellt för reaktiv hy som de här produkterna riktas till.

Ansiktsvattnet, Daily Purifying Toner, luktar och innehåller mycket alkohol. Åsikterna verkar gå isär väldigt mycket om huruvida alkohol är bra i hudvård eller inte. Jag vet inte om det är den som har gjort att det torra i min hud blivit ännu torrare, men jag är helt klart tveksam till alkholen, om inte annat för att ansiktet känns stramt efter att ansiktsvattnet åkt på.

Jag hade kunnat leva med att bli lite extra torr på sina ställen, jag har produkter jag kan komplettera torra fläckar med. Men eftersom de feta partierna, de med finnar och stora fyllda porer, inte har mått bättre med de här produkterna avslutar jag provningen efter cirka en och en halv månad. Ett annat skäl är att de, trots syror, inte är tillräckligt exfolierande: min näsa har varit täckt av torra skinnflagor."
Dessvärre verkar det alltså inte som att produkterna passade henne heller.... Otur! Kanske passar de tonårshy eller riktigt fet hy bättre? Jag behöver själv mycket mer vårdande hudvård än produkter som dessa, men kompletteringsprodukterna i serien, Overnight Spot Treatment och 2 in 1 Mud Cleanser/Mask, passar mig bra när jag kombinerar dem med annan hudvård. 2 in 1 Blemish Treating Moisturiser är en riktig favort, men jag använder den inte alls som fuktkräm, utan mer som ett slags propplösarserum under min nattkräm.

2 kommentarer:

  1. Tänkte jag skulle prova den där 2 i 1 till min son som snart är 14. Han har lite småfinnar i pannan. Inte helt lätt att få honom att använda nånting.

    SvaraRadera
  2. Lotta: Det kan nog funka klockrent!

    SvaraRadera