måndag 13 maj 2013

Nyhet: Clinique Superdefense CC Cream SPF 30 Colour Correcting Skin Protector

Efter BB-krämerna kommer CC-krämerna och först ut bland high end-märken är Clinique med Superdefense CC Cream SPF 30 Colour Correcting Skin Protector. CC står för Colour Correct, och utöver att jämna till hudtonen med medeltäcknig utlovas fukt och skydd.

Fukten i Superdefense CC Cream SPF 30 Colour Correcting Skin Protector består bland annat av hyaluronsyra och vattenbindande ingredienser som trehalos och sorbitol. I krämen finns också en kombination av fysiska och kemiska solskydd som ger ett bredspektrat UVA- och UVB-skydd. Antioxidanterna rosmarinextrakt och C-vitamin skyddar mot fria radikaler.

Superdefense CC Cream finns i tre nyanser i Sverige. Naturlig finish som håller hela dagen utlovas. Den kan användas ensam eller under foundation, är oljefri (och parfymfri, heja!) och täpper inte till porerna. Det sistnämnda är alltid viktigt för mig när det kommer till bassmink.

Själva "CC-biten" går ut på att med hjälp av ljusreflekterande partiklar neutralisera glåmiga hudtoner (eller rodnad) och ojämnheter så att huden ser jämn, naturlig och strålande ut. Det låter inte dumt alls!

Jag gillar Cliniques BB-kräm, Age Defense BB Cream SPF 30, så jag är naturligtvis nyfiken även på CC-krämen. Den fanns framme när jag var på Kastrup senast, men de hade tyvärr ingen tester. Det ska bli spännande att spana in nyanserna!

Superdefense CC Cream SPF 30 Colour Correcting Skin Protector kostar 295 kr för 40 ml och finns i butik från juni 2013. 

Vad säger ni om detta? Är ni lika nyfikna som jag?

8 kommentarer:

 1. Supernyfiken! Använde deras BB Cream hela förra sommaren och var jättenöjd med den så jag ser fram emot att testa denna :)

  SvaraRadera
 2. Jag är efter.. har inte ens börjat på bokstaven B än.. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ;) Man kan säkert gå direkt på C!

   Radera
 3. Tycker Cliniques CC-cream funkar jättebra! Köpte den i London förra veckan. Men man måste göra rätt innan man stryker på den märkte jag, det funkade inte med min vanliga fuktighetskräm, utan fick ta den fristående moisture surge-krämen under först annars blev det lite kletigt. Har torr och röd hy så jag behöver alltid något under. Den täckte på ett bra sätt och gav fin lyster måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju himla lovande! Jag skulle säkert kunna köra samma kombo...

   Radera