lördag 15 december 2012

Recension: Lumene Vitamin C+ BB Cream SPF 20

Jag fortsätter testa mig igenom BB-krämsdjungeln. Nu har det blivit dags för omdöme om Lumenes Vitamin C+ BB Cream SPF 20 (50 ml, 179 kr).  

Vitamin C+ BB Cream utlovar ”6 produkter i 1" à la schweiziska armékniv. Krämen, som kommer i två nyanser, ska jämna ut hudtonen som en primer, täcka småfel som en foundation, återfukta och vårda, skydda mot solen med SPF 20 och förebygga åldrande med arkisk hjorton. Hjortronnektarn som ingår ska också ha en avgiftande och lystergivande effekt och krämens vitamin-c-innehåll ska hudens öka kollagensyntes och förbättra elasticiteten. Kort sagt, i en enda hybridprodukt utlovas pigg och livfull hy med naturlig lyster. Vitamin C+ BB Cream passar alla hudtyper och alla åldrar. Innehåller inte parabener.  

Vi börjar med en titt på färgerna på min handrygg. När jag började testa krämen tidigare i höstas passade mörkare 02 bra, nu kör jag med 01:an. Båda färgerna är bra och neutrala tycker jag. De är varken för rosa eller för orangea. Möjligen kunde man önska fler färger.

Jag upplever Vitamin C+ BB Cream som lite mer täckande eller tyngre än exempelvis IsaDoras, men lättare än Cliniques. Den är behaglig på huden, och verkar inte ge tilltäppta porer eller fnasa runt vid applicering. Någon effekt på elasticitet märker jag inte, men lystern känns fin och naturlig. Huden lyser igenom, samtidigt som den blir jämn och fin. Återfuktningen är också bra, men jag blir ibland lite blank i t-zonen framåt eftermiddagen. Plus för ganska hög SPF! Överlag gillar jag Vitamin C+ BB Cream, men hade önskat fler färger och parfymfritt för högsta betyg. Istället blir det en stark fyra:
Betyg: 4 av 5
Psst! Fram till lunch imorgon kan du fortfarande vara med och tävla om ett eget exemplar av Vitamin C+ BB Cream här i bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar