torsdag 6 februari 2014

Recension: IDUN Minerals Concealer

IDUN Minerals flytande concealer är en klassisk variant i pennform à la Touche Èclat. De kommer i två nyanser, ljusare Havre och gultonade Raps (249 kr för 3 ml). Jag tycker att de båda ger en bra medeltäckning. De är lätta att tona ut och sitter bra under dagen. 

Formulan blir inte kakig och lägger sig inte i veck under ögonen. Plus i kanten för mineralformula utan parfym och annat tjafs, så att den lämpar sig för känslig hud. Möjligen känner jag mig lite fundersam kring nyanserna. Havre är ljus och bra att ha under ögonen, men kan eventuellt blir för ljus på sommaren för mig eller året om för de med mörkare hy. Raps med sin gula ton är himla bra till att täcka rodnad med, men mindre bra under ögonen. I nuläget använder jag ofta bägge två, och det är ju mindre ekonomiskt. Båda nyanserna innehåller ljusreflekterande pigment vilket gör dem bra att ljusa upp med kring näsvingar eller under ögonen. Jag gillar dem, kort och gott!

När jag skulle recensera de flytande nyheterna Raps och Havre upptäckte jag att jag ännu inte recenserat den fasta föregångare Strandgyllen (249 kr/ 2.8 g). Här kommer två färger i  samma dosa, bra så att man kan mixa och anpassa sig efter årstiderna. De neutrala nyanserna är bra till att neutralisera rött med tycker jag. Jag gillar även den söta dosan med spegeln. Vill man ha riktigt hög täckning är Strandgyllen ett bra val. Jag föredrar dock penselvarianten. 

Kak-concealer är egentligen lite för omständligt med lös pensel till vardags för mig, och med fingrarna tycker jag att det bli lite hygieniskt tveksamt. Dessutom är ingen av färgerna tillräckligt ljus för mig. Drömmen här vore samma formula men en färgställning som liknar Make Up Stores klassiska Cover All Mix. Just Cover All Mix tycker jag är förr torr i sin konsistens. Så är det inte med Strandgyllen, den glider på fint och sitter bra utan att krackelera.


Här ser ni alla färgerna på handryggen: Strandgyllen till vänster och Havre och Raps till höger. 

Nog flummat och till betygen istället! Pennorna får fyra (hade krävts fler färger för full pott) och Strandgyllen får en trea. Har ni testat några concealers  från IDUN Minerals? Föredrar ni flytande eller kakconcealers?

6 kommentarer:

 1. Duon verkar smart men pennor är jäkligt smidigt. Fast faktum är att jag numera är ett slappo och bara använder concealer när jag finsminkar mig så behovet av nya concealers är ganska litet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, pennor är smidigast tycker jag också. Jag är också ganska slapp till vardags, lite bb-kräm får räcka :)

   Radera
 2. Jag föredrar stift- och kak-concealers framför dessa penselpennor då jag tycker pennorna ofta täcker för dåligt. Tar hellre lite mindre mängd då. Sen finns det ju concealers i "läppglanshylsa" med skumgummiapplikator men där tycker jag ofta man får för mycket vid appliceringen. Så - kaka eller stift gäller för mig. Håller på att testa två stycken från Bobbi Brown just nu, de verkar toppen.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Jag gillar ofta skirar täcknning, det förklarar ju att vi gillar olika!

   Det ska bli kul att läsa mer om Bobbi hos dig!

   Radera
 3. Har inte testat några men är väldigt nyfiken på deras click-concealer, dom ser spännande ut!

  SvaraRadera