onsdag 26 januari 2011

Recension: Cliniderm Redness Rescue Target Cream

Nu har jag hunnit testa mig igenom Cliniderms nya hudvårdsserie Sensitive Skin Care. Först ut att recenseras är Redness Rescue Target Cream:

Redness Rescue Target Cream
är en återfuktande kräm med gröna pigment som ska verka lugnande på känslig hy och dölja rodnad och andra ojämnheter. Krämen ska appliceras där man vill dölja rodnad innan smink, men efter dagkräm. De aktiva ingredienserna är hyaluronsyra och panthenol. Formulan passar alla hudtyper och är oparfymerad.

Jag tycker egentligen inte att jag har några enorma problem med rodnad, men jag har ändå testat krämen sedan i december. Nu när det var varit så kallt blir jag faktiskt ganska röd runt näsan, på hakan och på kinderna. Även av varma festkvällar (kanske inte bara av värmen, utan också av eventuellt vin...) kan jag också få ganska röda kinder.


Som ni ser här på bilderna är krämen svagt mintgrön. Den gröna tonen neutraliserar rodnad riktigt bra utan att det ser onaturligt ut, och framföra allt känns det som att den hettande röda känslan i huden lugnar ner sig. Jag tycker att krämen funkar bra, både utan smink (man ser lite fräschare och jämnare ut,) med flytande foundation och med mineralpuder. Den är även bra att tona ner halvläkta plitor med. Just till sådant tycker jag ofta att vanlig concealer fnasar till det man vill dölja och nästan framhäver istället. Antirödkräm funkar alltså bra till det också.

Priset, 249 kr för 30 ml, är lite saftigt tycker jag, även om produkten är väldigt dryg. Jag hade hellre sett en mindre förpackning och till ett lägre pris. Cliniques motsvarande kräm kostar 220 kr för 40 ml, den är alltså billigare! Om man ska jämföra Cliniderm Redness Rescue Target Cream med just Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15 från Clinique, vinner dock Cliniderms. Cliniques variant kändes nämligen något oljig på min hud (trots att den är oljefri), och den har inte heller den lugnande effekten som jag känner hos Ciniderms. Dock har den solskydd, och det är ju egentligen ganska bra.

Summan av kardemumman är att jag använt Redness Rescue Target en hel del och att jag gillar den. Jag kan mycket väl kan tänka mig att köpa den igen, trots att jag först inte trodde att jag riktigt behövde en antirödkräm.
Betyg: 5 av 5
Recension av resten av hudvårdsrutinen är på ingående. Vad vill ni läsa om först, krämerna eller rengöringen?

13 kommentarer:

 1. Jag vill gärna veta mer om rengöringen :)

  SvaraRadera
 2. Låter som något för mig, har en känslig hy som lätt blir röd och blossig. Tack för recensionen söta du! :)

  SvaraRadera
 3. kul att du också gillar den här och kul att vi fick testa! :D jag tycker den är en höjdare också och ju mer jag använder den, desto mer tycks jag märka en långsiktig effekt på det röda!

  SvaraRadera
 4. Den här här nog inget för mig för jag blir inte röd, men jag tycker ju överlag att Cliniderms produkter är fantastiskt sköna. Riktiga vinnare faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Krämerna är jag nyfiken på! Håller precis på att testa Active protection från Cliniderm, men gillar inte parfymeringen...kanske dessa oparfymerade är något?

  SvaraRadera
 6. Rengöring är jag mest nyfiken på!

  SvaraRadera
 7. Tack för en bra och intressant recension. Nu lyckades Cliniderm med sin kupp för jag känner att jag måste prova Redness Rescue. Jag har funderat på att köpa en grön primer men det här låter bättre eftersom krämen dessutom har en lugnande och vårdande effekt. Jag tycker inte priset var så farligt heller,håller det sig under 400 är det ok tycker jag. Nu är jag förväntansfull :).

  SvaraRadera
 8. Ps. Jag är mest nyfiken på cremerna.

  SvaraRadera
 9. Carina: Recension kommer!

  Josephine: Tack för söt kommentar :) Jag tror absolut att den skulle passa dig!

  Karin: Det är minsann en ära att bli utvald tillsammans med er :) Vad kul att både du och Mi också gillade grejerna! Alltid gött när man hittar bra hudvård.

  Ninni: Absolut :)

  Nickan: Jag gillar denna serien mkt bättre en just Active Protection Daycream. Tycker att desa återfuktar mer!

  Sara: Lurigt, hittills är det oavgjort mellan krämer och rengöring :)

  Linda: Vad kul att du gillade den! Jämfört med "dyra" märken är inte priset farligt, det har du rätt i! Hoppas att den passar dig också!

  SvaraRadera
 10. Den här blev jag lite nyfiken på. Jag är ofta lite röd runt näsan och på kinderna och har provat mineral-concealer i grönt, men funderar på om flytande kanske kan fungera bättre.

  SvaraRadera
 11. Roxcat: Jag har aldrig testat annat än flytande, men flytande funkar bra för mig :) Hoppas att den passar dig också om du testar!

  SvaraRadera
 12. Den låter ju helt perfekt, jag har ganska röda kinder som jag stör mig extremt mycket på.
  Vet du vart man kan köpa den? Jag kikade på Apoteket men kunde inte se den. =( Fast den kanske inte har hunnit komma ut än.

  SvaraRadera
 13. Emma: Den är på g ut till apoteken nu!

  SvaraRadera