torsdag 27 januari 2011

Recension: Cliniderm Gentle Comfort Facial Cleansing


Det verkar vara lika många som är mest nyfikna på krämerna som på rengöringen, så vi ör på den senare, eftersom Carina var snabbast med att kommentera! Cliniderm Gentle Comfort Facial Cleansing är en extra mild rengöring som ska passa alla hudtyper och effektivt avlägsna både smuts och smink, samtidigt som den fungerar som ansiktsvatten. Jag har har inte använt den här typen av rengöring förut, och måste erkänna att jag var lite skeptisk. Troligen hade jag inte skaffat en sådan om den inte hade kommit till mig som recensionsexemplar. Det var dock en väldigt tur att den kom hem till mig, för vi trivs jättebra ihop!

När det är riktigt kallt låter jag bli att tvätta ansiktet med vanligt vatten, ör att spara ansiktshuden i vårt stränga klimat. I vinter har jag istället tagit lite Gentle Comfort Facial Cleansing på bomullsrondell och "tvättar" av mig med den. Mot min första förmodan känner jag mig ren efter den proceduren. På detta sätt kan man använda produkten även på kvällen, men eftersom jag använder en hel del smink brukar jag börja med Velvetly Smooth Cleansing Oil och sedan använda Gentle Comfort Facial Cleansing som ansiktsvatten. Faktum är att detta är enda gången jag dristat mig till att ge något annan än min vanliga Clarifying Lotion en chans. Resultatet är bra, jag känner mig fräsch och har inte råkat ut för finnar eller orenheter.


Jag är på det hela taget nöjd med Gentle Comfort Facial Cleansing och kan mycket väl tänka mig att köpa den igen. Det dröjer nog ett tag innan jag behöver göra det, för det är en väldigt dryg produkt. Förpackningen är annorlunda, men praktisk. Man placerar bomullen på öppningen och trycker/pumpar ett par gånger och får på så sätt upp lagom mängd produkt. Dess storlek är dock (precis som med en annan favorit från samma märke), dess största akilleshäl: 200 milliliter är på tok för tungt i necessären och t o m förbjudet när man flyger. Jag hoppas att man i framtiden kommer att kunna köpa små resevarianter av alla Cliniderms produkter. Om förhoppningen infrias kommer jag att stå i kö utanför apoteket!

Jag är väldigt nyfiken på att höra vad andra som testar produkten tycker, och på vad ni tycker om denna typen av två-i-ett-rengöringar generellt. Min gissning är att den passar bra till de allra flesta, torrisar, alla med känslig hud och även oss med känslig blandhud. Att den är återfuktande gör troligen också att den lämpar sig bra även för mogen hud.

Precis som hela serien Sensitive Skin Care är Gentle Comfort Facial Cleansing oparfymerad. Den säljs på apotek och kostar 129 kr, ett riktigt budgetkap med tanke på mängden.
Betyg: 5 av 5

20 kommentarer:

 1. Låter spännande, jag skulle önska att det fans småkit så att man kunde få prova på produkterna!

  SvaraRadera
 2. Lina: Prov- och resekit hade varit tippen!

  SvaraRadera
 3. Jag behöver köpa ny rengöring och har länge varit sugen på Velvetly Smooth Cleansing Oil och efter din recension tror jag att det får bli en sådan tillsammans med en Gentle Comfort Facial Cleansing. Då slipper jag fylla på med ansiktsvatten, som även det börjar vara på uppehällningen.

  Måste passa på att berömma dig för dina recensioner, de är alltid välskrivna och informativa och har kommit mig till nytta fler än en gång!

  SvaraRadera
 4. Sara: Det låter som en bra rengöringskombo, precis samma som jag kört med ett bra tag nu!

  Jag blir otroligt glad för recensionsberömmet, ofta ligger det en hel del arbete bakom :) Tack!

  SvaraRadera
 5. Mer provkit behövs inom de flesta märken tycker jag, då får man chansen att testa innan man köper full size. Bra recension! :)

  SvaraRadera
 6. vad kul, vi tyckte också att den fungerade allra bäst med velvetly! hur tyckte du att den var på att ta bort smink?

  SvaraRadera
 7. Jag blir jättesugen på att testa både Cleansing Oil och denna nu.

  SvaraRadera
 8. Josephine: Tack! Jag instämmer helt om behovet av provkit :)

  Karin: Roligt att ni tycket samma! Lite sådär på att ta bort smink, faktiskt, jag borde nog skrivit det också, men jag använde den inte så mkt ensam på full sminkning :)

  Tina: Jag tror att du skulle gilla dem!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle införskaffa denna idag, men har sprungit runt på tre olika apotek utan att hitta den. Är det någon som vet var i Malmö man kan hitta den?

  SvaraRadera
 10. Sara: Jag vet tyvärr inte var de finns. Någon annan läsare som vet?

  Jag har heller inte sett något officiellt pressmeddelande, annat än det jag fick i december. Jag lovar att vaska fram mer info efter helgen!

  SvaraRadera
 11. Det kanske helt enkelt är så att de inte finns i butik än... Märkte dock att Velvetly Smooth Cleansing Oil inte finns på alla apotek heller, fick gå till några stycken innan jag hittade den.

  SvaraRadera
 12. Tack för att du så snabbt berättade vad du tyckte om rengöringen :)

  Det verkar vara en smart liten förpackning... Hoppas få möjlighet att testa denna.

  SvaraRadera
 13. Fröken Frodig29 januari 2011 20:08

  Låter som något jag vill testa framöver. Tack för recensionen :)

  SvaraRadera
 14. Sara: De är på g ut i butik vilken dag som helst nunu! Vad skumt att inte oljan finns överallt, tur att du hittade en!

  Carina: Varsågod :) Hoppas att du också hittar serien!

  Fröken Frodig: Varsågod! Vad kul att höra att du gillar det!

  SvaraRadera
 15. Tack för infon! Såg på en annan blogg att produkterna finns på Apotek i Göteborg nu, men idag hittade jag fortfarande inte dem i Malmö... Men den som väntar på något gott... :-P

  SvaraRadera
 16. Sara: Vi får hoppas att de dyker upp här nere hos oss också snart!

  SvaraRadera
 17. Idag hittade jag den på Apoteket på Bergsgatan vid Södervärn, hurra :-) Det kanske innebär att den finns på andra apotek också här i Malmö, har inte kollat något annat den här veckan. Nu ska jag testa den ikväll, spännande.

  SvaraRadera
 18. Sara: Vad bra att du hittade dem! Hoppas nu att du gillar dem :)

  SvaraRadera
 19. Efter ett första test igår kväll känns det lovande!

  SvaraRadera