tisdag 29 november 2011

Recension: Lumene Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow


Nu har det blivit hög tid för ett omdöme om Lumenes nya krämskuggor Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow! Skuggorna sägs kombinera det bästa av ögonskuggor i puder-, mousse-, baked- och flytande form i en "marshmallow-liknande konsistens". Såhär skrev jag när jag började testa:
I asken känns den inte alls marshmallow-aktig, men när jag applicerar den med fingret kan jag mer förstå pressreleasetexten det stämmer att skuggan "känns viktlös och smälter in” i huden. Det stämmer också att skuggan går bra att lägga i flera lager för en intensivare färg. Skuggan ska också vara "long-wear". Hur det är med den saken lovar jag att återkomma till när jag testat!

Till omdömet! Skuggorna är även fortsatt otroligt trevliga att arbeta med på alla sätt och vis. Jag har bara två små invändningar. Först och viktigast: Hållbarheten är inte helt hundra. Vare sig med UDPP, Lumenes egen primer under, eller på bar hud. Skuggorna sitter inte katastrofdåligt, men inte riktigt tillräckligt bra för att jag ska bli helt nöjd. Den andra invändningen är att jag saknar en eller två ljusare färger i laguppställningen. En nästanvit och en beige för highlighting och neutrala sminkningar hade varit perfekt, eller en variant av ljusrosa Ice Crystal utan glitter.

Summa, summarum: Riktigt trevliga skuggor och färger (är sugen på grön också!), om än inte riktigt så long-lasting som utlovat. Konsistensen är spännande och skuggorna grymt snygga i asken. I princip värda ett köp bara därför!
Betyg: 3 av 5


Här ser ni Ice Crystal, In the Meadow, och Archipelago swatchade på bar hud på handryggen.

5 kommentarer:

 1. Hrm, jag som hade bestämt mig för ett köp, nu blev jag velig! Jag har ju tyvärr inga släta fina ögonlock, så då sitter dom väl ännu sämre på mig.
  Får avvakta lite...

  SvaraRadera
 2. ...och själv har jag precis köpt en massa nya skuggor så jag får inte...

  SvaraRadera
 3. Svar: Ja det rent ut sagt suger ju när man inte kan gå på ett event :(( Man missar mycket roligt.

  Men den del av produkterna äger jag redan / kommer inte hinna blogga om så du får hålla utkik i bloggen ; hihi.

  Kollektionen Sparkling Colours är helt UNDERBAR!! den måste du spana in!

  SvaraRadera
 4. Tack för detta! Har den gröna och har funderat på de andra och det blir nog köp av Ice Crystal och In the Meadow för mig också!

  SvaraRadera
 5. Lotta: Det är alltid svårt att veta hur de ska sitta... Kanske kan du tjuvprova lite i butik :)

  Ninni: Det känns lite bekant ;-)

  Wysteriia: Ja, så himla trist =( Det är nästan alltid så för mig, p g a jobbet.

  Det låter ju lovande!

  Polityr: Så bra! Hoppas att du trivs med dem!

  SvaraRadera