måndag 28 november 2011

Recension: Davines Alchemic Copper Shampoo och Alchemic Copper Conditioner + före- och efterbilder


Jag har nu hunnit använda Alchemic Copper Shampoo och Alchemic Copper Conditioner från italienska salongmärket Davines i några månader och är redo att dela med mig av mina åsikter. På bilden ovan ser ni en skymt av mitt ganska trista bruna badrum. Flaskorna är verkligen ett lyft där!

Vi börjar med Alchemic Shampoo som ska ge starkt och friskt hår med hjälp naturliga färgpigment med fuktgivande och skyddande ingredienser.

Själva schampot är halvtransperent och något rinnigt, som en oseg ljus orange sirap. Det löddrar nästan inte alls och till en början känns håret nästan strävt efter schamponering. Några återfuktande egenskaper märks över huvud taget inte på mitt hår. Jag funderade till och med på att avbryta testning. Efter några tvättar blev den sträva känslan dock mindre påtaglig, den är faktiskt inte alls kvar efter själva hårtvätten, utan bara i slutfasen av schamponeringen. Någon fuktbomb är det fortfarande inte, men håret känns just starkt och friskt, precis som utlovat.

Färgpigmenten märks inte heller. Vill man åt dem är det snarare balsaminpackningen man ska vända sig till. Till schampots fördelar hör dock doften. Den är mycket mild och lite eko-aktig, utan att lukta torrt gräs. Jag tycker inte att hårprodukter måste vara oparfymerade, men jag gillar när de inte tar över alla andra dofter!

Priset (ca 200 kr för 200 ml,) och den rysligt opraktiska glasflaskan drar ner betyget. Alchemic Shampoo har svårt att konkurrera med andra salongsmärken jag testat och svårt att leva upp till färgförvängningarna, även om det egentligen inte alls är en dålig produkt.
Betyg: 2 av 5
Davines Alchemic Copper Conditioner är en balsaminpackning med färgpigment som ska sitta i håret 5-8 minuter. Den ska ge glans, styrka och fukt, samtidigt som den piggar upp färgen i färgat eller naturligt hår i kopparnyanser. Själva produkten är orangebrun och lite klumpig i krämkonsistensen . Känns mycket naturlig! Doften är mild. Alchemic Conditioner kommer i en brun glasburk med skruvkork à la gammalt apotek. Den prickiga etiketten får högsta betyg av mig, medan förpackningen i övrigt drar ner poängen rejält.

Efter första försöket märkte jag ingen som helst förändring på min hårfärg. Mitt hår är väldigt torrt (men naturligt rött) och jag var rädd att de ofrivilligt solblekta slingorna skulle ta åt sig för mycket färg, så jag fegade och lämnade bara krämen i håret några få minuter. Nästa gång tog jag i lite med och lät den sitta i ca tio minuter. Inte heller då märktes stor effekt, men skam den som ger sig! När jag hade använt inpackningen ett par gånger till såg en observant kompis att det hänt något med manens färg. Om man låter den sitta i ordentligt och använder den regelbundet blir håret lite djupare kopparfärgat!


Här ser ni före/efter-bilder. Jag har försökt ta bilderna under liknande ljusförhållanden. Alchemic Copper Conditioner är alltså en riktigt bra färgboostare för den som vill undvika nyfärgad look, eller vill låtsas som att man inte alls hjälper sin kulör på traven, men annars är den i mesigaste laget.

För högsta betyg hade jag önskat lite mer färg, liter mer fukt, smidigare förpackning och bättre pris. Håret blir ändå både blankt och lite rödare och lockarna stunsigt samlade, så jag känner mig ändå ganska positiv. Jag komme utan tvekan att använda upp min burk, även om det inte är säkert att jag köper samma sort igen.
Betyg: 4 av 5

14 kommentarer:

 1. Lite samma sak som jag tyckte om schampot, med andra ord :) Dock fick jag förklarat (av Davines) att det är meningen att schampot ska förbereda håret för efterföljande pigmentboost, så det kanske är därför det känns strävt? Jag fick däremot med en pump till flaskan, synd att du inte fick det :( Då är den riktigt bra!

  Postade den rosa varianten till dig idag förresten :D

  SvaraRadera
 2. Men jösses vilket härligt hår du har! Så vackert! Det där med gräsdoft... jag har just nu en duschkräm som doftar gammalt gräs. Ska skriva om den snart.

  SvaraRadera
 3. Du har så otroligt fint hår! Synd att schampot inte levde upp till förväntningarna. Jag har också mycket torrt hår och behöver tips på bra, återfuktande schampon. Revlons "färgbubblor", dvs deras färginpackningar är nog de bästa jag testat när det gäller att boosta färgen och ge glans till håret.

  SvaraRadera
 4. Verkligen vackert hår! Jag tycker mitt är tjockt och fylligt, men det där! Skickar nu (i all välmening och glädje så klart) lite avundsjuka åt ditt håll.

  SvaraRadera
 5. Maria: Precis! Aha, det låter ju som en bra förklaring.

  Pump hade onekligen varit bra, men jag tycker nog ändå att glasflaskor i duschen är lite läskigt...

  Och tack snälla! Jag ska hålla utkik i brevlådan :)

  Ninni: Tack söta du! Ja, det där med gräsdoft alltså, är det någon ekologisk trend måntro?

  Veronica: Tack! Fuktgivande schampon är svårt! Jag tycker ofta att var som som inte torkar ut håret funkar sålänge man har potent balsam och inpackning efteråt.

  Färgbubblorna är jag himla nyfiken på! Måste testa ngn gång.

  Malin: Tack så mycket :) Ditt hår ser minsann urtjusigt ut på din twitteravatar!

  SvaraRadera
 6. Vilket fint hår du har! Och långt! Är det inte lite lockigare på efter bilden?

  SvaraRadera
 7. Lotta: Tack! Lockarna är nog mest dagsform just på bilderna... Men kanske blir de lite bättre med Davines än utan!

  SvaraRadera
 8. Wow! Vilket fint hår du har!

  SvaraRadera
 9. Åh så fiiint! Blev ju jättebra, sådär lagom effekt!

  SvaraRadera
 10. Wow vilket svall du har! :) Det distraherar mig lite från texten faktiskt, haha!

  SvaraRadera
 11. Carro: Tack!

  Karin: Tackar :)

  Honi: Tack :)

  SvaraRadera
 12. Blowfish: Tack!

  Josephine: Tack!

  SvaraRadera