fredag 14 november 2014

Nyhet: Cicamed Face Mist Sensitive

Det passar ju bra att jag kom till skott och recenserade Cicameds ASD 3-in-1 Active Spot Treatment när märket i dagarna presenterar en ny nyhet för känslig hud, nämligen Cicamed Face Mist Sensitive.

Cicamed Face Mist Sensitive är en återfuktande, uppfriskande och skyddande ansiktsmist med svenska ekologisk havre på ingredienslistan. Den ökar fuktnivån i huden när den efterföljs av serum eller fuktkräm på fuktig hud. Sprayformulan gör att man kan återfukta och fräscha upp huden under dagen utan att förstöra sin sminkning, det är till och med så att formulan hjälper till att fixera make-upen. Utöver att den återfuktar, lugnar, skyddar och ger den lyster och återställer hudens naturliga pH-balans.

Jag är väldigt förtjust i fuktsprayer. De är riktigt livräddare framför datorn, på flyget, efter sol och bad eller i BB-väskan

Utöver den ekologiska havren innehåller Cicamed Face Mist Sensitive ett återfuktande komplex av ekologisk aloe vera, panthenol, oliv-squalane och hyaluronsyra. Komplexet tillför omedelbar återfuktning, men har också förmågan att binda vatten vilket gör det möjligt att kontinuerligt tillföra fukt. De fuktbindande effekten är viktig då den hindrar den naturliga avdunstning av vatten som som sker från huden. I den processen kan även en del av hudens egen fukt försvinna och därmed kan en ansiktsmist utan fuktbindare vara uttorkande för huden om den inte direkt efterföljs av fuktkräm. 

Cicamed Face Mist Sensitive är speciellt anpassad för känslig hud. Naturlig betaglukan från svensk havre, ekologisk trollhassel och aloe vera minskar rodnad, reducerar hudirritation och motverkar uppkomsten av UV-orsakad rodnad. 

Med antioxidanter från ekologiskt grönt te, Q10, vitamin E och oliv-squalane skyddar sprayen huden mot fria radikaler. På så sätt kan man också säga att sprayen skyddar mot UV-strålning, stress, föroreningar och cellskador och därmed mot förtidigt åldrande.

Lång text, eloge om ni orkat läsa ända hit, men så blir det med fint och utförligt pressmaterial! Som ni förstår är jag nyfiken på Cicamed Face Mist Sensitive med så fagra löften. Jag tror den kan vara precis vad min hud behöver i vinter inför kommande förlossning, vaknätter och ökentorr amningshy, eller vad tror ni?

Cicamed Face Minst Sensitive kostar ca 255 kr och säljs bland annat på cicamed.se och skincity.se

Psst! Nu kanske ni undrar vad som händer med veckans holofredag. Det gör jag också, vi håller tummarna för lite med dagsljus längre fram på dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar