torsdag 9 december 2010

Recension: Eco Concealer från Oliva by CCS


Under hösten har jag testat Eco Concealer från Oliva by CCS som klubbpresent i Apotek Hjärtats kundklubb. Eco Concealer innehåller till 88% ekocertifierad råvaror och är het fri från parabener, sillcon och mineraloljor. Den innehåller ekologisk olivolja, vitamin E, glycerin, mineralpigment och "fillers" och ska verka ljusreflekterande och återfuktande. Tuben innehåller 8 ml.

Hur funkar den då? Riktigt bra! Från början hade jag inte alltför höga förväntningar, eftersom jag ofta tycker att just concealer är svårt att hitta, både i allmänhet och budgetvarianter i synnerhet. Dessutom var jag skeptisk till att produkten bara kommer i en färg.

Jag har testat Eco concealer i nästan två månader. Den har varit med i olika väder, vardag och fest, i snöskottning och extremtorr inomhusluft. Jag har använt den både under ögonen och lite här och var i ansiktet och den funkar ypperligt till bådadera! Produkten är mjuk och smälter in bra i huden. Någon enstaka gång lägger den sig yttepyttelite i veck under ögonen, men oftast sitter den på plats bra. Plus i kanten också för att den inte framhäver torra partier. Den är faktiskt inte långt ifrån att verkligen ta upp kampen med klassikern YSL Touche Èclat. Täckeffekten och nyansen är alldeles lagom. Färgen smälter på något sätt in i huden.

Concealern kommer i tub med pensel, en helt okej förpackning tycker jag. Möjligen kommer det ofta ut lite mer produkt än man önskar, så kallade klickpennor är lite mer lättanvända. Förpackningen, att den är parfymrfri ,det låga priset (strax över 100 kr) och produktens egenskaper ger en stark fyra i betyg:
Betyg: 4 av 5


Nedan ser ni försök till färgprov på handryggen, fotograferat med och utan blixt:


7 kommentarer:

 1. Kul att du hittat en bra produkt till en billig peng! Apropå cencealers så tycker jag att mac gör väldigt bra. Köpte studio sculpt i förra veckan på mitt expressbesök på åhlens och har tidigare select cover up. Har även haft studio finish concealer, men den har försvunnit under mystiska omständigheter...

  SvaraRadera
 2. Det låter ju riktigt bra! Blir sugen på att testa. :D

  SvaraRadera
 3. Tror du det är något för nån som lätt får finnar?

  SvaraRadera
 4. Spännande. Den här ska jag nog ta och testa

  SvaraRadera
 5. Emma P: Jag är givetvis väldans nyfiken på MAC också! Endera dagen måste jag gå dit och spana!

  Marika: Ja =)

  Lillasyster: Klurig fråga! Under ögonen är den säkert ok. Ska man ha den tex runt näsan kanske man får prova sig fram. Kanske kan någon anti blemish-variant (tex Cliniques) vara bra att varva med?

  Shamrock: Gör det =)

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag hittade till din blogg genom Vi är inte till salu-uppropet. Mycket av vad jag har bläddrat igenom har varit mycket informativt och till stor glädje. Gillar att du gillar Lumene. Funderar på att prova deras produkter vidare efter vad du har skrivit. Gillar även det här inlägget, eko-touchen känns viktig för vad man använder ansiktet.
  Tänkte som sagt bara säga att jag gillar vad jag har läst här :)

  SvaraRadera
 7. Karin: Hej! Vad kul att du gillar bloggen och att du kommenterar =) Välkommen hit!

  SvaraRadera