onsdag 22 december 2010

Cliniderm Sensitive Skin Care


Cliniderm Sensitive Skin Care är en hudvårdsrutin utvecklad för känslig hud i nordiskt klimat. Serien ska vara mild och vårdande samtidigt som den effektivt stärker hudens skyddsbarriär. Produkterna innehåller så få ingredienser som möjligt för att inte irritera känslig hud. Enligt en klinisk studie ska produkterna som har Skin Protection System™ lugna huden och minska rodnad, irritation och torrhet. Dessutom motverkas ålderstecken och krämerna verkar "visuellt utslätande" på fina linjer och andra ojämnheter. Kliniska tester* utförda på Cliniderm Sensitive visar också att produkterna verkligen gör skillnad för känslig hy; reaktionsbenägenheten i huden minskar med 35%, skyddet mot irriterande ämnen ökar med 24% och fuktbarriären stärks med 9%.

Cliniderm Gentle Comfort Facial Cleansing är en extra mild och skonsam rengöring passar alla hudtyper och som effektivt ska avlägsna smuts och smink, samtidigt som de fungerar som ansiktsvatten. Formulan ska verka återfuktande ämnen bevara hudbarriären, samt motverka risken för torrhet, stramhet och irritation. Rengöringen appliceras med bomullspad på torr eller fuktad hy och behöver ej sköljas av. Bland de aktiva ingredienserna finns Hyaluronsyra, Betaine och Panthenol. Precis som hela serien är rengöringen oparfymerad. Jag har inte tidigare testat denna typen av "allt-i-ett-ansiktsvattensrengöring" och är väldigt nyfiken på hur den fungerar för mig.
Pris 129 kr för 200 ml.

Cliniderm Sensitive Comfort Face Cream Rich är en oparfymerad rik och närande kräm som ska motverka torrhet och stramhet, och lugna känslig hy. Formulan ska stärka hudens skyddsbarriär och motverka rodnad och reaktionsbenägenhet. Krämen ska också ge förbättrad spänst och verka visuellt utslätande på ojämnheter och fina linjer. Aktiva ingredienserna är främst hyaluronsyra och niacinamide. Den rika versionen av krämen passar främst torr hy eller hudtyper som under vintertid behöver rikare produkter.
Pris 229 kr för 50 ml.


Cliniderm Sensitive Comfort Face Cream Light är en lättare kräm som ska vara intensivt återfuktande verka lugnande på känslig hy. Den ska också stärka hudens skyddsbarriär för att motverka rodnad och reaktionsbenägenhet. Precis som den rika versionen ska denge förbättrad spänst och verka visuellt utslätande på ojämnheter och fina linjer. Även här finns hyaluronsyra och niacinamide bland de aktiva ingredienserna. Krämen är oparfymerad och passar normal hy, eller för en torrare hy under sommartid när huden behöver mycket fukt.
Pris 229 kr för 50 ml.


Cliniderm Redness Rescue Target Cream är en återfuktande kräm med gröna pigment som ska verka lugnande på känslig hy och döljer rodnad och andra ojämnheter. Krämen ska appliceras där man behöver innan man sminkar sig, men efter återfuktande dagkrämen. De aktiva ingredienserna är hyaluronsyra och panthenol. Formulan passar alla hudtyper och är oparfymerad.
Pris: 249 kr för 30 ml.
Cliniderm Sensitive Skin Care finns att köpa på apotek och släpps i början av januari.
*Lindholm, J. Krämingrediensers påverkan på hudens barriärfunktion. Uppsala Universitet. 2010.

7 kommentarer:

 1. Låter som något för min hudtyp, och redness rescue blir jag supersugen på!

  SvaraRadera
 2. Josephine: Recension kommer =)

  SvaraRadera
 3. Den här serien låter som klippt och skuren för mig! Ska bli spännande att läsa recensionerna!

  SvaraRadera
 4. Förutom att det är oparfymerade så verkar de jättespännande tycker jag. Jag gillar ju när det doftar lite gott dock. Ska bli jättekul att läsa recensioner sen.

  SvaraRadera
 5. Lina: Jag har också extremt stora förhoppningar, och den verkar lovande hittills!

  Ninni: Då får jag gå recensionen lite i förväg och berätta lite om doften =) Krämerna luktar gott och friskt svagt, svagt mintigt, à la Clinique. De luktar inte alls medicinskt eller trist oparfymerat.

  SvaraRadera
 6. Låter alldeles lysande och är den lika bra som den utger sig för att vara kan äntligen min känsliga hy ha hittat hem. Nu ska jag köra med Avené, det märket lär också vara bra.

  Ska bli mycket intressant att läsa din recension:).

  SvaraRadera
 7. Lineofbeauty: Både Avène och Cliniderm brukar gå hem hos mig. Recesnion av Cliniderm Sensitive Skin Care utlovas inom kort!

  SvaraRadera