måndag 13 december 2010

Recension: Avène Extremely Gentle Cleanser


I helgen kom jag visst av mig lite i recensionsveckan, så jag fortsätter lite även denna veckan. Först ut är Extremely Gentle Cleanser från Avène som jag testat under hösten. Extremely Gentle Cleanser är en mild rengöring som kommer i en 200 millilitersflaska med snäpplock. Rengöringen sägs passa känslig intolerant hud. Den ska vara så mild att man inte ens ska behöva använda vatten om man inte vill. Krämen ska också stärka hudbarriären och passa om man lätt blir överkänslig mot andra rengöringar. Extremely Gentle Cleanser är oparfymerad, fri från parabener och helt utan färgämnen.

Jag har testat den pärlemorskimrande rengöringskrämen tillsammans med vatten. Initialt känns det som om man får en fet hinna på huden, men den försvinner när man sköljer, och den tar med sig allt smink. Den biter dock inte på ögonmejk, men det begär jag inte heller att rengöringar ska göra. Eftersom jag personligen oftast föredrar rengöringar med lite exfolierande effekt, tycker jag att det är svårt att sätta betyg på produkten. Den får plus i kanten för lyxkänslan och för att den rengör så effektivt helt utan att torka ut huden. Jag tror att den är ett riktigt kap om man har ordentligt känslig och torr eller reaktiv hy. Jag kommer att använda min när jag känner mig stram och trött i hyn, tex efter vintersportande, mycket sol eller när jag känner mig extra sliten av sena nätter eller förkylning. I genren "mild, men effektiv rengöring utan exfolierande effekt" kan jag faktiskt våga mig på att sätta en femma i betyg!
Betyg: 5 av 5

9 kommentarer:

 1. Bra betyg :) Är denna också en produkt i budget klassen?

  SvaraRadera
 2. Spännande. Jag kör med min gamla vanliga så jag har helt missat detta märke

  SvaraRadera
 3. Carina: Jag har tyvärr ingen prisuppgift just nu, men jag återkommer med det!

  Shamrock: Så gör man ju ofta =)

  SvaraRadera
 4. Låter väldigt intressant för vinterbruk.

  SvaraRadera
 5. Ninni: Det är den absolut!

  SvaraRadera
 6. Denna har funkat klockrent för mig som har Rosacea och allmänt torr och aktiv hud. Bästa cleansern jag hittat. Har inte testat jättemånga, men den knockar Apotekets produkter som bara torkar ut huden.

  Rekommenderas varmt!

  Johan

  SvaraRadera
 7. Enligt bruksanvisningen ska man inte skölja...!

  /Johan.

  SvaraRadera