måndag 5 april 2010

Recension av Cliniques tresteg

Jag har utlovat en multirecension av ett stort gäng hudvårdsprodukter från ett av mina favoritmärken, Clinique. Nu när jag väl började skriva, beslöt jag dock att dela upp det lite. Först ut är de tre produkterna i det berömda tresteget: Liquid facial soap mild och Clarifying lotion 1 och Dramatically different moisturizing lotion.

Jag har använt Cliniques tresteg till och från i många år, men först nu insett storheten i systemet. Det är genialiskt att ha en enkel grundhudvård, till vilken man kan lägga olika specialprodukter allteftersom behoven ändras med ålder och årstider, eller till och med dagsform. Nästan alla produkter från Clinique är parfymfria och alla är hårt allergitestade. Perfekt för oss med känslig hud!

Steg 1 är Liquid facial soap mild (ca 210 kr/200ml) Den gör jobbet bra; jag blir ren, utan att bli uttorkad. Just rengöringar tycker jag är svårt att recensera, blir man ren utan att bli uttorkad är de bra. Därför tycker jag att att det går bra att hitta även i budgetklassen, så priset är min enda invändning mot denna produkt. Rengöringen får ett extra plus i kanten för att den är väldigt dryg och kommer i en smart pumpflaska (eller tub i gwp:s).



Steg 2 är ansiktsvattnet Clarifying lotion (ca 220 kr/200 ml). Jag har nr 1, som är avsett för torr hy. Det råder delade meningar om huruvida man ska ha alkohol i ansiktsvatten, men jag måste säga att jag älskar just detta ansiktsvatten (även om jag ibland kompletterar med något mildare.) Clarifying lotion är en av de få produkter jag köper om och om igen. Själva "steg 2" i tresteget är exfoliering, och det fungerar verkligen! Jag känner mig ren och fin, porerna dra ihop sig och eventuella klämfadäser rengörs och krymper. Lite starkt, men på ett bra sätt!


Steg 3 är den klassiska gula Dramatically different moisturizing lotion, DDM (ca 255 kr/50 ml). Den sägs vara en "moisture drink" för huden och det säljs en någonstans i världen var fjärde sekund. På egen hand räcker DDM inte för mig, men under någon annan kräm är den perfekt. Den drar ner efterföljande kräm eller serum längre ner i huden och återfuktar härligt. Då just DDM nästan alltid följer med Clinique-gåvor tror jag aldrig att jag behövt köpa en egen, trots att jag bitvis använder den flitigt.

Jag trivs väldigt bra med tresteget, men inte riktigt så bra att jag utlovar evig trohet. Däremot tror jag att jag ofta kommer att gå tillbaka till detta emellan olika experimentrundor bland andra märken. Har ni testat Cliniques tresteg? Vad tycker ni?

Bilderna är snodda från clinique.com

14 kommentarer:

  1. Japp, har testat. Det är lustigt men jag som har en hy som, enligt mig själv, tål allt, jag tål inte den här serien.
    När jag säger att jag inte tålde den så säger alla att det är ansiktsvattnet och bla bla. Men jag tål verkligen inte någon av delarna. Får utslag och klåda och blir röd. De få gånger jag reagerat allergiskt, och det går att räkna på ena handens fingrar, är det mot så kallat hypoallergena saker. Clinique tål jag ingenting från. Inte ens sminket. Har provat deras kompaktfoundation och fick torra fläckar och röda utslag av det med.
    Inget ont mot Clinique dock, bara att jag inte tål det.

    SvaraRadera
  2. Oj, vad lätt det gick att kommentera! Bra förändring! Tackar!!

    SvaraRadera
  3. Jag kör ju också med tresteget till och från även om jag ofta byter ut ansiktsvattnet mot ett mildare. Har aldrig behövt köpa en enda av produkterna hihi. :)

    SvaraRadera
  4. Sminkan: Hu så läskigt med allergien! Men man kan ju egentligen vara allergisk mot vad som helst, det är ju individuellt =) Skumt att du inte tål ngt från märket, det måste ju vara deras stapelingrediens du inte tål...

    Sminkan, igen: Varsågod! Jag vill att det ska vara snabbt och smidigt att kommentera! Det är så trist när man måste klicka sig igenom för många moment.

    Tina: Inte jag heller, förutom ansiktsvattnet *nöjd*. Det är kul att ha en cliniquekompis i bloggosfären =)

    SvaraRadera
  5. Jag tycker ansiktsvattnet är för starkt för mig, men det ska finnas en mildare variant som jag jag dock inte provat. Den flytande tvålen är jättebra, jag gillade även den fasta varianten faktiskt. DDML funkar helt ok, men inget dramatiskt såsom namnet vill antyda. :-)

    SvaraRadera
  6. Vad kul att för en gångs skull läsa någon som gillar Cliniques hudvård, jag tycker bara man läser om alla som dissar.. :P

    SvaraRadera
  7. Ja, visst är det skumt, men, som du säger, allergisk kan man ju bli mot vad som helst. Tror absolut att Clinique är bra, många älskar ju deras grejer. Jag får klara mig utan dock. ;D

    Suveränt att du fixade det med kommentarerna. Vet att jag lurkade ett tag innan jag kommenterade första gången för det var så många steg innan det var klart. Stort tack alltså!

    SvaraRadera
  8. Jag gillade inte tresteget när jag provade för en herrans många år sedan, men jag är rejält sugen på en del andra Cliniqueprodukter. Total Turnaround-serien, t ex.

    SvaraRadera
  9. Ninni: Jag har faktiskt provat den mildare, alkoholfria varianten också. Vad jag minns var den riktigt bra, men jag är osäker på om den finns i Europa...

    Maria: Ja, särskilt bland beautynördar verkar det råda väldigt delade meningar o Clinique. Det säljs ju en hel del över världen så det måste finnas fler som gillar det =)

    Sminkan: Tur att det finns massa annat härligt gunkg =)

    Des: TT-grejerna är grymma!

    SvaraRadera
  10. Jag har kört med Clinique i 4 år, men bytte alldeles nyligen till Formula 10.0.6. Blev less helt enkelt, plus att Clinique låg aningen över min budget. Men helt klart någon av de bästa serier jag testat!

    SvaraRadera
  11. Kerstin:
    Den alkoholfria varianten av ansiktsvattnet finns i Sverige. Jag använder den på vintern och typ 1 på sommaren. Jag älskar också Cliniques produkter :)

    SvaraRadera
  12. Liz: Vad bra! Tack för infon =) Alltid kul med fler Clinique-fan =)

    SvaraRadera
  13. Fick knottror och utslag över hela pannan först som sakta spred sig över kinderna o hakan.. aldrig mer<<

    SvaraRadera