söndag 31 augusti 2014

Recension: Cicamed Vanilla Scrub

Nu är det hög tid att dela med mig av mina tankar kring ansiktsskrubben Vanilla Scrub (250 kr) från Cicamed som jag testat under sommaren. Det rör sig om är en skonsam och rengörande ansiktspeeling med doft av vanilj och pepparmint. 

Cicamed utlovar mekanisk peeling som len och mjuk hy med förnyad lyster, utan att irritera eller rubba hudens naturliga fuktbalans. Skrubbkornen är runda och har en slät yta, vilket gör att de får bort döda hudceller och orenheter utan att skada huden. För att samtidigt återfukta huden innehåller skrubben även mjukgörande kokosolja och kakaosmör. Produkten är så mild att den kan användas 1-3 gånger i veckan.

Vanilla Scrub är verkligen så mild som utlovat. De små mjuka kulorna känns nästan mer som massage än peeling. Doften är milt vaniljig med svag mintton påminner om chokladöverdragna vaniljprickar som min farmor brukade ha i en skål när jag var liten, trevligt! Produkten är dryg och känns verkligen hudvänlig. 

Jag föredrar oftast lite rivigare peeling, men om du är på jakt efter en mild variant är denna toppen! I somras var den extra skön när ansiktet kändes stramt av sol och salta vindar. Jag kan tänka mig att den gör ett bra jobb även i vinterkylan.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar