torsdag 4 oktober 2012

Recension: The Body Shop All-in-one BB Cream

De senaste veckorna har jag testat The Body Shops All-in-one BB Cream (195 kr 25 ml) i nyansen 02. Krämen kommer i tre nyanser, och till min förvåning funkar 02:an ganska bra för mig även såhär långt in på hösten. 

The Body Shops All-in-one BB Cream utlovar nio effekter i en produkt: den anpassar sig till hudtonen, jämnar ut, fuktighetsbevarar i 24 timmar, ger vård, len yta, en fjäderlätt känsla, är nästan osynlig och den täpper inte till porer. Tvärt emot de flesta BB-varianter innehåller den inget solskydd.

I denna variant av BB-kräm har man valt att kapsla in pigmenten i små pigmentkulor som krossas när man smörjer ut produkten. Jag förstår ärligt talat inte varför. Det hade varit bättre att kunna se färgen ordentligt från början. Här ser ni All-in-one BB Cream i nyansen 02 på handryggen:

Vad tycker jag om produkten? Jag är kluven. Resultatet är inte så dumt. Hade jag inte redan hunnit testa så många andra BB-krämer som jag gillar hade det kunnat bli ett högt betyg. Huden blir hyfsat jämn och snygg, känslan är lätt och den verkar inte täppa till porerna. 

Förpackningen är också snygg. Om man bortser från Too Faceds BB-krämsvariant Tinted Beauty Balm Multi-Benefit Skin Care Makeup, är de flesta BB-krämer på svenska marknaden inte särskilt snyggt förpackade. 

Det som drar ner betyget är framförallt frånvaron av solskydd (som väl är ett minimum för att vara BB-kräm även om det rör sig om en västerländsk?) och den starka påträngande doften. Jag förstår inte varför man doftsätter en ansiktsprodukt så starkt och inte heller varför man utelämnar solskyddet. Eftersom resultatet ändå är trevligt på huden och eftersom tuben är så fin blir det en stark trea i betyg.
Betyg: 3 av 5
Nu när jag hunnit testa så många BB-krämer inser jag att jag måste in och uppdatera min recension av den första jag testade. Den är inte så bra, The Body Shops är faktiskt snäppet bättre!

8 kommentarer:

 1. Otroligt lik L'Oreals kräm, den gillar jag ju.

  SvaraRadera
 2. Oh, önskar jag hade så bra hy att jag kunde använda BB Creams :( HAr du prövat några asiatiska BB Creams?? xx Min Boudoir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har har faktiskt inte det. Men de kanske kan funka bättre om man har problemhy? Kolla hos Fröken Rosa, hon har testat en del!

   Radera
 3. Jag fattar inte riktigt varför de dumpar SPFen, men i ärlighetens namn så är det likadant bland asiatiska BB Creams... Visa har massor, andra har ingen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skumt! Aha, jag visste inte att det kan vara så i Asien också. Jag tänker att et är SPF:en som är minst halva grejen...

   Radera
 4. Jag provar också den och kan inte riktigt bestämma mig.. tycker inte jag märker att den är färgad alls faktiskt, utan bara att den typ slätar ut/ger glow - mer som en primer? Och så tror jag att den är boven till att jag varit väldigt oljig i pannan det senaste..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, en oljebov är ju inte bra! På mig syns färgen ordentligt. Lite väl mycket, till och med.

   Radera