tisdag 16 oktober 2012

Nyheter från Sheer Cover

I förra veckan damp det ner ett gäng nyheter från Sheer Cover hos mig, precis som hos flera andra bloggare. Jag har ingen erfarenhet av märket sedan tidigare, så det ska bli spännande att testa!

Eftersom jag gillar paletter börjar vi med dem! Sextetterna heter Sheer Cover Eyeshadow Palette (149 kr). Skuggorna är parfymfria (det borde verkligen alla skuggor vara!) och innehåller ljusreflekterande mineralpigment. Här ovan ser ni Smoky Eyes.

I den varmare färgskalan heter paletten Nude Eyes. Jag är särskilt nyfiken på den vinröda skuggan, eftersom jag saknat en sådan sedan tidigare. Vilken av paletterna vill ni se i dagens öga först?

Färgprover på handryggen utan primer, med och utan blixt. Pigmenteringen verkar inte så dum!


Sheer Cover Glamour Kit (279 kr) är en samlingspalett som innehåller Crème Highlighter i Champagne, ögonskugga i Taupe och Smokey, Cream Lipstick i Blush Pink och Blush Natural och ett transparent puder. Jag är lite skeptisk till denna typen av paletter, och rent spontant verkar pigmenteringen lite sämre i denna än i sextetterna.
Sheer Cover är nog mest känt för sitt mineralsmink och en av nyheterna är en ny variant av deras mineralfoundation som heter Shade Adapting Minerals (199 kr/ 4 g). Den utlovar i likhet med andra mineralfoundations solskydd, puder och foundation i ett med jämn, byggbar täckning. Dessutom innehåller den antioxidanter som bekämpar fria radikaler och därmed skyddar mot åldrande (så gott det nu går). Mineralerna ska lämpa sig för alla hudtyper, även mycket känsliga. De är fira från olja, parfym, färgämnen och talk.

Shade Adapting Minerals kommer i fyra nyanser, Light, Medium, Tan och Dark. Jag har fått de två ljusaste för testning och kommer att hugga in på dem pronto, och testa parallellt med alla BB-krämer i testkön.


I Sheer Covers sortiment finns även läppglans (109 kr). Här ser ni Bare Gloss, Sweet Peach, Rose och Rich Berry. De färgade varianterna ser finfina ut tycker jag. 

Testning av det mesta inleds som sagt inom kort. Dagens öga, läppar och recensioner kommer efterhand (om inte babyn kommer först...). Nu är jag nyfiken på era erfarenheter av Sheer Cover. Har ni testat? Vad tyckte ni?

4 kommentarer:

 1. Vad spännande, har aldrig testat det märket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte hört så mycket om det heller, faktiskt.

   Radera
 2. Paletterna ser fina ut. Jag röstar för den varma först. Har du förresten sett att beautybay har Vice palett inne nu? Jag blev väldigt exalterad när jag såg det men kan tyvärr inte berättiga ett köp just nu...

  SvaraRadera
 3. Varmt comming up!

  Ooo, det har jag inte sett. Farligt!

  SvaraRadera