söndag 8 januari 2012

Recension: Lumene Beauty Base Concealer x 3


Nu har det blivit dags för concealer-recensionsbonanza! Det är tre concealers i olika former, Touch of Radience Highlighter Beauty Base Red Neutralizer, Dark Under Eye Concealer och skuggprimern Beauty Base Eye Shadow Prime från Lumenes serie Beauty Base som testats.
 • Beauty Base Red Neutralizer (119 kr/4 g) ska täcka rodnader. Den innehåller nordisk linfröolja som skyddar, lugnar och stärker känslig hud. Produkten är oparfymerad.
Jag trodde från början att denna kakconcealer skulle vara för mörk för mig. Det visade det sig att den inte var! Även om den inte fungerar till att täcka exempelvis mörka ringar under ögonen, fungerar den ypperligt till det den är tänkt - nämligen till att neutralisera röda prickar och blodkärl. Detta är en riktigt bra kompis om man vill dölja någon envis finne som annars lyser upp ett vinterblekt ansikte på ett otrevligt sätt. Jag applicerar med syntetiskt concealerborste och resultatet blir både bra och hållbart. Fler färger hade gett en fyra i betyg. Betyg: 3 av 5

 • Beauty Base Eye Shadow Primer (109 kr/7ml) ska fixera ögonmakeupen och gör att den sitter på plats hela dagen.

Lumenes Eye Shadow Primer får plus i kanten för bra förpackning och tillgänglighet. Resultatet är inte het hundra tycker jag, iallafall inte om man jämför med Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, men den är bättre än ingen primer alls och är som sagt både lättillgänglig och prisvärd. Betyg: 2,5 av 5

 • Beauty Base Touch of Radience Highlighter (139 kr/1,8 ml), en highlighter-penna med ljusreflekterande pigment à la YSL Touche Èclat.

Konsistensen är krämig men lättarbetad och färgen ljus men varm. Gillas! Jag använder den under ögonen och för att ljusa upp kindben, munvinklar och runt näsvingarna. Den funkar riktigt bra och har precis lagom med lyster. Mitt testexemplar blev skavt väldigt snabbt, men min erfarenhet säger mig att det kan vara så med just testexemplar utan att det är så med produkten man faktiskt köper. Jag gillar Touch of Radience Highlighter och kan mycket väl tänka mig att köpa den igen. Fler färger och glammigare förpackning hade gett en femma i betyg. Betyg: 4 av 5

 • Nyheten Beauty Base Dark Under Eye Concealer (119 kr/7 ml), en krämconcealer i hygienisk tub. Den aprikosa tonen täcker mörka ringar under ögonen och även annat man kan vilja täcka, exempelvis brustna blodkärl.
Dark Under Eye Concealer är klockren! Täckande och krämig utan att lägga sig i torrhetslinjer. Den aprikosa tonen gör att en lämpar allra bäst just på blått under ögonen, men de fungerar bra även till annat smått. Dark Under Eye Concealer har blivit en riktig favorit som jag inte vill vara utan i sminksamlingen. En stark femma! Betyg: 5 av 5Att visa concealerfärger är inte det lättaste. Här har gjort ett försök på handryggen. Från vänster ser ni Beauty Base Red Neutralizer, Dark Under Eye Concealer och Touch of Radience Highlighter.

Har man alla tre kan man verkligen får till en felfri bas. Så noggrant sminkar jag mig bara ibland, oftast är det bara Dark Under Eye Concealer eller Touch of Radience Highlighter som gäller. Vill man ha en komplett concealergarderob kan man dock hitta en bra och prisvärd sådan i Lumenes Beauty Base-sortiment.

Framöver vankas recensioner även av två av ansiktsprimerarna i serien, men först fler luckor i vårkalendern!

3 kommentarer:

 1. Måste spana in Dark under eye concealer!
  Har ju ganska mörka ringar under ögonen och tycker att det är riktig tbesvärligt att hitta något som täcker bar. Blir nog ett köp vid nästa löning.

  SvaraRadera
 2. Vilken bra recension - gillar att du visar flera olika concealers från samma märke, blir ju suveränt när man vill jämföra.

  SvaraRadera
 3. Lina: Jag är också rejält mörk under ögonen, det är ju inte så kul. Hoppas att denna funkar för dig också!

  Ninni: Vad kul att höra! Det kändes som ett bra koncept, särskilt eftersom jag testat dem under samma tidsperiod.

  SvaraRadera