måndag 30 januari 2012

Recension: Lily Lolo Mineral Foundation


Lily Lolo är ett brittiskt sminkmärke som strävar efter att vara så rent som möjligt, utan onödiga tillsatser och kemikalier. Deras foundation finns i hela 18 nyanser och kostar 250 kr för 10 g. Lily Lolos mineralsmink fungerar, precis om det mesta i mineralsminksväg, även som naturlig solskyddsfaktor. Dessutom är de oljefria och innehåller titaniumoxid och järnoxid som har antiinflamatoriska egenskaper och verkar lugnande på huden.

Vad tycker jag om Lily Lolos foundation? Jag gillar! Produkten är lätt att jobba med och resultatet blir väldigt naturligt med ett litet uns lyster utan att skimra. Jag tycker att jag håller mig lite mattare än med andra mineraler utan att jag blir stram eller känner mig dammig av torrhet. Bra! Dessutom tycker jag att jag har märkt att foundaitonen (och concealern) faktiskt har en lugnande inverkan på lite rodnad och småfinnar.


Jag har testat nyansen Blondie (på bild ovan), och den passar riktigt bra. Här ser ni också burken. Jag är ju ibland lite för lat för "löst" smink, men med en så smart burk som här går det bra!

Det är helt enkelt så att jag har hittat en ny favoritfoundation! Den är egentligen ungefär jämnbra med Idun Minerals (recension här), men den smidigare förpackningen gör att den klättrar upp ett pinnhål betygsmässigt. Bra jobbat Lily Lolo!
Betyg: 5 av 5

Bonusbild på rouget Candy Girl (195 kr 3 g) som också testkörts flitigt. Det är superbra och snyggt (utom att jag saknar det smidiga locket, men det kan vara bara mitt testexemplar som inte har ett sådant). Jag är sugen på att införskaffa fler färger!

10 kommentarer:

 1. Jag gillar också, väldigt mycket :)

  ... men jag måste säga att det är riktigt fuskigt att din foundationburk kommer med ett "svänglock" (eller vad det nu kallas för).Jag kanske har en äldre typ av burk.

  Min foundation kommer med samma lock som rouget du visar upp, däremot kommer min Lily Lolo Bronzer med det smarta svänglocket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis fått hem (idag, typ samtidigt som recensionen publicerades :) ) ett nytt gäng produkter, och jag skulle tro att det bara en del gamla prover som inte hunnit få nya locket än...

   Radera
 2. Mitt LL rouge kommer med samma svänglock som på foundationburken och det har jag i stort sett just fått genom brevlådan så jag satsar på att det är en ny och uppdaterad förpackning! Tycker dom gör fina grejer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt nya (visas snart!) gjorde också det! De är nog bara en del gamla prover som inte hunnit få nya locket...

   Radera
 3. Jag blir mer och mer sugen på märket, och så finns det ju till bra pris hos min favvoshop, du vet vilken... hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooh! Visste inte att de fanns där, tack för tips!

   Radera
 4. Låter jättebra. Vet du vilka som säljer det? Jag ska till London i vår och tänkte spana efter det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen bra! Jag känner bara till webshoppar i England, men det borde finnas över disk också. Kanske kan du kolla brittiska hemsidan? I Sverige finns LL hos bl a Nelly, Ellos (otippat!), By Bloom/Söderfin, Eleven och Salong Längtan.

   Radera
 5. Ett av mina absoluta favoriter när det gäller mineralpuder! LL <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte fatta att jag inte testat förrän nu!

   Radera