torsdag 19 januari 2012

Dagens öga i steg för steg med fyra skuggor


Idag är jag ute på roligheter, så jag tänkte bjuda på en schemalagd steg-för-steg-sminkning (eller tutorial) med fyra neutrala skuggor. Ofta tänker jag att det kanske inte är så intressant för er att se, men på sistone har jag fått en del frågor om hur jag lägger skuggorna. Om sanningen ska fram är det nästan alltid på samma sätt. Såhär brukar det bli när jag använder fyra färger i samma färgskala:


Steg 1: Primer (UDPP), maskara (Precision Mascara från IsaDora) och kajal (Perfect Eyes Waterproof Eye Liner i Perfect Brown från Too Faced).


Steg 2: Sedan tar jag den mörkaste av skuggorna, i detta fallet Darkhorse som är näst längst till höger på bilden, och lägger den i yttre v:et på ögonlocket (lite längs övre fransraden och lite i globlinjen). Hur långt in på globlinjen jag går med det mörka varierar med hur mycket "sminkad" jag vill se ut.


Steg 3: I nästa steg lägger jag den nästa mörkaste av de fyra skuggorna nästan hela vägen över den mörkaste skuggan för att tona ut lite. Här har jag använt Smog.


Steg 4: Sedan lägger jag den näst ljusaste skuggan, just här är det Sidecar, på resten av de rörliga ögonlocket.


Et voilà, här har vi det färdiga resultatet! I sista steget tillkommer den ljusaste skuggan (här är det Virgin) som highlighter kring inre ögonvrån och hoptonat med övre kanten av globlinjen upp till brynbenet och ibland ett extra lager maskara.

14 kommentarer:

 1. Men jösses! Jag gör inte i närheten likadant! Alls! Är ditt sätt på något sätt "så man ska göra"? Kul att se i varje fall :) Hoppas galejet var lyckat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur gör du? Nu blir jag nyfiken! Mitt sätt är verkligen något "ska-"sätt, jag tror att man kan göra hur man vill :)

   Radera
 2. Vad roligt, lägger du mascara före ögonskugga? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta iallafall första lagret. Det beror nog delvis på att jag ibland kanske har bara maskara på dagen och lägger på annat till kvällen osv.

   Radera
 3. Oj!! Jag gör precis tvärtom! Börjar alltid med highlighting och den mörkaste sist. Efter det kajal och mascara. Jag får pröva ditt sätt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gjorde jag alltid tidigare! Jag vet faktiskt inte varför jag ändrat mig...

   Radera
 4. Ska testa det här, läckert med det där yttre v:et.
  Jag kan kanske tycka att det är lite svårt att se hur det "egentligen" ser ut dock, när ögat är sådär uppspärrat. Hittade faktiskt en bild i arkivet där ditt öga vilade, då såg jag mycket bättre hur skuggorna lade sig, jättefint, och hur det såg om jag hade mött dig på stan liksom.
  Så här ser man ju bättre hur skuggorna placerats, men inte riktigt hur make up:en ser ut "på riktigt" på nåt sätt.

  Nu är jag sugen att ge mig på Naked igen. Vi har haft en lite break, Naked och jag :)

  Hoppas roligheterna är riktigt roliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du blir test- och Naked-sugen!

   Hrm, jag kanske ska ta mer "vilande" bilder framöver. Det har bara blivit så att jag spärrar upp i en speciell min för att visa skuggornas placering :)

   Roligheterna var roliga, både idag och igår. Tack!

   Radera
  2. Tycker som du att det uppspärrade är tydligt för placeringen, men själva sminkningen försvinner lite. Kanske en kombination? Både och?

   Ha en jättefin helg (med kanske ääännu mer roligheter)!

   Radera
  3. Tack detsamma :)

   En kombo av avslappnat och uppspärrat är nog en bra idé!

   Radera
 5. Wow! Tack, det där var precis vad jag ville se! Nu ska här hem och testas, speciellt eftersom jag har just de skuggorna hemma också.. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar det! Hoppas att man får se hur det blir :)

   Radera
 6. Verkligen fint!
  Har inte hittat något bruk för bruna kajals men nu ska det provas!
  Vart är det bäst att köpa naked paletten?
  för blir så sugen när alla visar dom så vackra neutrala skuggorna!
  (och sugen släpper ju inte av att min närmaste vän har köpt den) hahah!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag tror att det är lättast att köpa den från någon brittisk webshop. Flera av dem har fri frakt, man behöver inte betala tull och när man behöver betala frakt framgår det tydligt. Spana längst ner i min högermeny för länkar!

   Tack detsamma!

   Radera