söndag 27 oktober 2013

Recension: Hårvård från Sanotint

Kära läsare, jag har väntat på tok för länge med att recensera Sanotints naturliga hårvård som jag testat ett bra tag. Det är dumt, för den är sjukt bra! Det tråkiga är att den ännu inte finns i Sverige. Det är så himla ledsamt, för här har jag hittat ett gäng produkter som verkligen håller vad de lovar och som jag trivs med. Vi börjar med pressinfon:
Sanotint Colourcare Schampo - vårdande schampo med växtextrakt från bland annat guargummi, bambu och hirs.
Sanotint Colourcare Balsam - färgskyddande balsam som ger härlig glans redan efter en tvätt.
Sanotint Silkesmask - intensivt mjukgörande mask som håller håret blankt och silkeslent och motverkar kluvna hårtoppar.
Schampo och balsam känns milt och fint mot håret. De torkar inte alls ut, håret blir lagom rent, men inte strävt och det blir härligt återfuktat. Silkesmasken är en av de bästa inpackningar jag testat. Håret blir så himla följsamt och blankt och fint, utan att bli flygigt. Perfekt för lockarna! Plus i kanten också för mild doft och rimliga förpackningsstorlekar (jag ogillar verkligen trenden med 300-millilitersflaskor, de är ju tunga som mordvapen, för sjutton gubbar!). Högsta betyg till alla tre!

Om ni hittar utomlands: Köp till er själv och berätta genast för mig var jag kan få tag i dem!
För er som färgar håret kan jag tipsa om färgen istället: Sanotint gör naturlig hårfärg i två varianter. Permanentfärgen Sanotint Classic och intensivtoningen Sanotint Sensitive i sammanlagt 42 nyanser ska vara skonsamma mot både miljö och människa och säljs hos Life-butikerna för 209 kr styck. Färgerna kan blandas som man vill och lämpar sig för såväl helfärgning som slingor eller färgning av utväxt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar