fredag 18 mars 2011

Triss i ljusa singelskuggor


Innan jag väl köpte Eye Focus Single Eye Shadow i 33 Champagne hade jag tittat på den hur många gånger som helst. Jag var sugen, men tänkte "jag har ju så många liknande färger". När den var på erbjudande kunde jag inte stå emot, och det visar sig faktiskt att den inte är så lik de ljusa singelskuggor jag redan hade, nämligen Benefits Bikini Line och Lancômes Colour Focus Gaze.


Den här typen av skuggor kan man egentligen inte ha för många av, tycker jag. De funkar lika bra för sig själva som som komplement till andra skuggor eller till paletter som saknar en highlighterskugga.


Nyanserna är lite svårfångade, men de är faktiskt olika! Vilka är era favoritskuggor i kategorin "ljusa singlar"?

9 kommentarer:

 1. De jag använder mest är Make Up Store's microshadow Charity och H&M's Hot sand (fast den sista är en duoskugga förstås, fast den är så liten och lätt att ta med. Sen har jag flera sånna skuggor i olika paletter som jag gillar också. Så himla användbara!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar just den där typen av nyanser. Man kan ha dem till alla olika tillfällen, lagom diskret för att funka även till vardags. Gillar champagne/rosa/persiko/hudtonade skuggor. Jag föredrar de som har lite skimmer men inte för mycket. Det kan vara jätte svårt att hitta den perfekta!!

  SvaraRadera
 3. Ninni: Charity har jag sett hos dig, den ser jättefin ut!

  Lulilla: Ja, man slutar inte leta efter en helt perfekt nyans!

  SvaraRadera
 4. Fröken Frodig18 mars 2011 19:30

  Jag använder MUS microshadow Muffin, men är inte helt förtjust, för mycket skimmer/glitter. Jag verkar dessutom inte tåla MUS skuggor så bra, ögonen rinner och kliar.

  Är egentligen på jakt efter den perfekta nudeskuggan som passar till alla andra färger jag har. Mången skugga har passerat dom frodiga tassarna och ratats. Cliniques Apricot spice är en av mina absoluta favoriter när det gäller ögonskuggor, det är lagom med skimmer (soft shimmer står det på asken) men den är för rosa för att passa ihop med en del skuggor. (Dock används den flitigt som ensam skugga)

  Samma formula som Clinique men mer neutral och inte beige/guldig vore perfekt. Och så får färgen inte var för ljus, inte som en highlighter. Och inte för mörk. Jisses vilka krav... Tips någon?

  SvaraRadera
 5. Fröken Frodig: Intressant att Muffin är glittrig, det visste jag inte!

  Apricot Spice glömde jag i detta inläg, trots att den är en av mina all time favorites! Dessvärre har den utgått ur sortimentet :( Som du säger kan den ju också vara lite för rosa ibland.

  Kanske kan IsaDoravarianten jag visar här vara ett alternativ? Spana in den live och se vad du tycker. Den är just ganska neutral, varken rosa eller guldig och ganska krämig.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar använda Muffin från MUS om jag vill ha en naturlig nyans, annars Satin som är riktigt vit. Håller med om att man inte kan ha för många ljusa skuggor, ibland önskar jag att jag hade fler! ;)

  SvaraRadera
 7. Josephine: Riktigt vit är minsann också bra att ha ibland! Jag har upptäckt det med La Mode-paletten från the Body Shop, och då insett att jag inte riktigt hade någon tidigare.

  SvaraRadera
 8. Grand Entrance från MAC eller Serenity från Lorac. Det är bra med ljusa skuggor att bara svepa över ögonlocket för lite effekt men man kan också göra den mer dramatisk med lite mörkbrunt i globen. De är användbara och som ni säger, man kan inte få för många!

  SvaraRadera
 9. Make Up: De skuggorna måste jag jag också spana in! Lorac har jag aldrig testat, men jag spanar ofta på grejer därifrån på Sephoras hemsida. Och nej, man kan inte ha för många :)

  SvaraRadera