onsdag 2 mars 2011

Recension: Nya Clarifying Lotion från Clinique


Så fort Cliniques nya Clarifying Lotions landade i diskarna gav jag mig ut för att haffa ett exemeplar. Jag har använt den gamla varianten i många år och var otroligt nyfiken på den nya formulan. De nya varianterna av Clarifying Lotions ska, enligt pressmeddelandet, ha en särskilt beskyddande förmåga och ge en behaglig exfoliering utan att störa hudens fuktbalans. Enligt Cliniques hudläkare kan kan sund hud, oavsett hudtyp och ålder, exfolieras två gånger dagligen, bara man hittar rätt styrka på exfolieringen. Därför finns Clarifying lotion för fyra olika hudtyper. Exfolieringen ska hjälpa huden att regelbundet och effektivt bli av med döda hudceller och låta en sundare, renare hud komma fram. Både förstorade porer och fina linjer sägs minska. Huden blir även förbered för att ta emot den efterföljande fuktkrämen bättre.

Bland ingredienserna finns skyddande och fuktgivande ämnen som hyaluronsyra, glycerin och trehalos som exfolierar skonsamt samtidigt som de bevarar hudens naturliga fuktbalans. I den nya formulan ingår också salicylsyra, som brukar tilltala mig mycket.

Vad tycker jag då? Jämförelsen med föregångarprodukten med samma namn är oundviklig. Jag gillade den förra, men gillar den nya ännu mer! Med dem gamla formulan kände jag mig ibland lite väl uttorkad (trots att jag körde på ettan) , men kunde ändå inte motstå just exfolieringen. Med den nya varianten blir jag lika skönt ren och exfolierad, men inte alls torr eller stram. Nya Clarifying Lotion är som om det gamla Cliniqueansiktsvattnet fått barn med den fina rengöringen Cliniderm Gentle Comfort Facial Cleansing från Cliniderm Sensitive. Ett perfekt ansiktsvatten. Aningens tjockare i konsistensen, men lika drygt, allergitestat och oparfymer som sina "föräldrar", samtidigt som det har lite extra bett i exfolieringen och de vårdande egenskaperna. Jag kommer att fortsätta köpa Clarifying Lotion år ut och år in.
Betyg: 5 av 5
Clarifying Lotion kostar 230 kr för 200 ml hos exempelvis Kicks. (Frånvaron av bild på min egen flaska beror på frånvaron av dagsljus...)

4 kommentarer:

 1. Jag blir väldigt nyfiken på detta ansiktsvatten. Den förra har jag haft av och till, men den har känts lite stark. (2:an) Med åren har jag blivit känsligare, och kör nu med en blandning av Lumene Sensitive och Cliniderm Sensitive. Efter din recension av Cliniderms rengöring var jag tvungen att testa den, och jag älskar den! Fast förpackningen är idiotisk.
  Sommartid är jag mindre känslig så då kommer jag nog att testa Clinique! Antagligen 1:an ändå.
  Långt inlägg. Jag gillar dina recensioner, dom har varit mycket värdefulla!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att den nya formulan blev bättre, och av din recension blev jag sugen på ett eget exemplar!

  SvaraRadera
 3. Vad kul när en bra produkt blir ännu bättre! :)

  SvaraRadera
 4. Lotta: Vad roligt att höra att du har nytta av recensionerna! Det låter som att vi har riktigt lik hudtyp, jag skulle kunna sno din rutin rakt av :)

  Jospehine: Rekommenderas varmt :)

  Käthe: Ja, verkligen!

  SvaraRadera