torsdag 17 mars 2011

Recension: Clinique Almost Powder Makeup spf 15


Almost Powder Makeup spf 15 är en pressad mineralfoundation med lång hållbarhet och effektivt skydd i form av antioxidanter och solskydd. Resultatet ska bli jämnt och naturligt utan att kännas. Den sägs vara så "säker" att man kan applicera den nästan utan att titta.

Jag har testat mitt exemplar i nyansen fair under hela vinter i kombination med olika hudvårdslinjer, primers mm. Sedan tidigare har jag även Cliniques andra mineralfoundation, Superbalanced Powder Makeup spf 15 Mineral Rich Formula, som jag gillar mycket. En jämförelse är oundviklig!


Först vill jag berömma förpackningen hos Almost Powder Makeup. Den är liten och smidig med en riktigt bra medföljande borste (!) och spegel i locket. Just storleken och borsten gör att jag ibland väljer denna framför Superbalanced Powder Makeup, även om jag egentligen gillar formulan på den senare bättre.

Resultatet med Almost Powder Makeup blir bra. Jag tycker att sminket sitter där det ska och ytan blir jämn och naturlig. Möjligen är den aningen pudrigare än sin återfuktande kompis Superbalanced Powder Makeup, och jag föredrar egentligen den mer återfuktande varianten. Icke desto mindre är det Almost Powder Makeup riktigt bra! Det stämmer faktiskt att man kan applicera den nästan utan att titta. Den blir väldigt naturlig på, man ser nästan osminkad ut även om hyn blir betydligt jämnare. Jag vill nästan sätta en femma i betyg, men eftersom Superbalanced Powder Makeup (som fick fem i betyg) är snäppet bättre blir det en fyra.
Betyg: 4 av 5
Almost Powder Makeup kostar 270 kr hos Kicks för 9 gram. (Superbalanced Powder Makeup kostar 370 för 18 gram.) Just priset kan diskuteras. Jag är väl medveten om att det finns väldigt mycket mer prisvärt mineralsmink ute på nätet, men jag orkar sällan fippla runt med löst puder. Att Cliniques mineraler är pressade, och det faktum att de går att få tag på på vilket Kicks eller Åhléns som helst, gör att jag är beredd att betala mer. Dessutom är båda produkterna otroligt dryga.

8 kommentarer:

 1. Jag tror inte jag skrivit om någon av dem produkterna och jag har ju båda också. Gillar dem jättemycket och använder ofta ofta! De är helt enkelt skitbra om man får säga så. Ska nog ta och skriva lite om mina också snart.

  SvaraRadera
 2. Käthe: Varsågod :)

  Ninni: Ja, de är helt enkelt skitbra! Jag vill gärna läsa mer detaljerat om vad du tycker om dem!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag måste ta mig i kragen här!

  SvaraRadera
 4. Ja det har ju inte varit min favorit de senaste åren för inte. ;)
  Men jag blir lite fundersam över att du tyckte den var pudrigare/mattare än Superbalanced pudret. Jag tyckte ju precis tvärtom.

  SvaraRadera
 5. Ninni: Ingen stress!

  Tina: Just det! Det kommer jag ihåg nu när du säger det. Konstigt att vi tycker så olika där, vi har ju inte helt olika hudtyp :)

  SvaraRadera
 6. Jag har alltid denna i väskan. Tycker den funkar bra för "touch-ups" :-D För mig funkar den inte att bara ha som underlag eftersom jag måste ha så mycket mer täckning till alla mina hudproblem. Men jag gillar ändå finishen och känslan på huden.

  SvaraRadera
 7. Lulillan: Vad kul att du också gillar den, jag håller med om att känslan på huden är verkligen toppen!

  SvaraRadera