tisdag 29 mars 2011

Recension: Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15.


Tack vare det generösa provet jag fick av Ninni har jag nu testat Cliniques nya färgade dagkräm, Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15 i en hel vecka och är redo att delge er min åsikt. Det kanske inte kommer som en överraskning (favoritmärke+favvoproduktkategori, kan det bli annat än bra?), men jag gillar den!

Moisture Surge Tinted Moisturizer är verkligen den "våg av fukt" den sägs vara i pressmaterialet. Det är sällan jag hittar underlag som varken blir torrt och fnasigt eller blankt kring min näsa, men denna funkar! Återfuktningen håller i sig under dagen, utan att jag blir alltför blank. Jag applicerar krämen med fingrarna efter dagkräm + primer och jag tycker att den sitter bra under dagen. Täckningen är skir och utjämnande. Mina fräknar syns igenom, men jag ser ändå mindre flammig ut. Gillas!

I Sverige släpps Moisture Surge Tinted Moisturizer i fyra nyanser medan den släpps i sex färger i övriga världen. Burken jag fick av Ninni innehöll nyans 02. 02 är egentligen kanske aningens för mörk för mig nu, men det som gör att jag tvekar lite är inte mörkheten, utan en liten anstrykning av rosaorange underton. 01, som jag lyckades få prov på på Kicks, är ljusare och gulare i tonen. (Jag är elegant gulvit med rosa fläckar i mig själv.) Den passar mig säkerligen bäst på vintern, och troligen även på sommaren med ett litet stänkt av bronzer om jag fått lite färg.

Betyget blir högt. Det blir utan tvekan ett köp framöver, jag ska bara grunna lite mer på nyansvalet. Moisture Surge Tinted Moisturizer står sig väl i konkurrensen med den betydligt dyrare och mer svårtillgängliga gamla favoriten från Laura Mercier.
Betyg: 5 av 5
Om ni är sugna på fler recensioner av innehållet i denna lilla behändiga rosa flaska rekommenderar jag Ninni, the Muse och Sublimt.

6 kommentarer:

 1. Kanske kan det vara så att du får blanda två nyanser för att få rätt? Å andra sidan kommer ju vårsolen nu så du kanske får lite färg snart.

  SvaraRadera
 2. Så du har den alltså som en foundation? Tror du man kan ha den istället för vanlig dagcreme med foundation över? Till vintern då när man behöver mer täckning. Räcker fukten till det?

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillar den! Det är ju absolut en bra produkt, det är bara jag som inte kan få in att det inte är en foundation.;)

  SvaraRadera
 4. Ninni: Blandning är ingen dum idé!

  Lotta: Hrm, ja, det kan man säga. Den är fuktintensiv, så den kan mycket väl räcka själv. Jag är som sagt inte så bra på det här med mkt täckning, du får be om ett prov och känna efter!

  Sublimt: Kanske är det ändå det den är? :)

  SvaraRadera
 5. Den här verkar spännande! Jag behöver något med spf nu till våren, men jag vill inte köra både foundation + solkräm, utan helst bara dagkräm och sen en färgad spf-kräm, som denna!

  SvaraRadera
 6. Karin: Det är precis min melodi av kombo också!

  SvaraRadera