söndag 5 februari 2012

Nytt från Oliva by CCS: Age Well


Härom veckan presenterade Oliva by CCS en ny hudvårdsserie som kombinerar naturens olivolja med den senaste hudvårdsforskningen. Jag kunde dessvärre inte komma på själva lanseringen, men har fått hem produkter och fyllig information att dela med mig av. Schysst av Oliva!

Serien heter Oliva by CCS Age Well och är framtagen tillsammans med akademikliniken. Som namnet avslöjar rör det sig om hudvård som förebygger åldrande och utlovar fukt, lyster, skydd och jämnare hud. Först ut i serien är dagkräm, nattkräm och ögonkräm. De kommer att följas av ytterligare produkter längre fram under året.


Vi ska börja med en närmare presentation av nattkrämen! Oliva Age Well Night (50 ml 229 kr) är mjukgörande och vårdande. Den innehåller bland annat olivoljeaxtrakt, tripeptiden Matrixyl, och hyaluronsyra. De sistnämnda stimulerar cellförnyelsen, respektive återuppbygger huden och reducerar linjer. I Oliva Age Well Night finns också stamceller från den odlade äppelsorten PythoCellTec Malus Domestica som även den ska stimulera cellerna. Detta med stamceller låter extra spännande tycker jag! Jag har faktiskt inte hört om dem i hudvårdssammanhang tidigare.


Dagkrämen Oliva Age Well Day (50 ml 229 kr) innehåller utöver olivolja, hyaluronsyra och stamceller från äpple även extrakt från vattenkrasse. Extraktet är en ska vara en effektiv antioxidant som skyddar mot UV-skydd (SPF 15), fria radikaler och föroreningar. Tummen upp för solskyddet!

I serien ingår också en fuktboostande ögonkräm, Oliva Age Well Eye (30 ml 229 kr). Med antioxidanter från olivblad, hyaluronsyra, hallonextrakt och äppelstamceller ska den stimulera cellerna och förhindra fuktavdunstning. Bland ingredienserna finns också vattenkrasse som skydd mot fria radikaler och UV-ljus och soja-isoflavoner som stimulerar kollagenproduktion.

Jag ska genast hugga igång med testningen! I vanliga fall burkar jag inte sträcka mig efter just anti-ageprodukter, men med 30-årdag i nära sikte kanske det kan passa bra. Enda farhågan är huruvida mina porer blir tilltäppta, men det vet man ju inte förrän man provat!

Psst! Just nu kan du vinna ett eget gäng Age Well-krämer i vårkalendern!

11 kommentarer:

 1. Låter mycket spännande!
  Står det hur högt solskyddet är?

  SvaraRadera
 2. Hrm, det gör det faktiskt inte. Jag ska ta reda på det!

  SvaraRadera
 3. Är det inte intressant att det inte ingår rengöring och vatten av något slag? Utan bara fukt? Biter fukt utan förberedande produkter på äldre hy? Vad ska man få bort dagens avgaser med? Så många frågor. Eller man kanske ska komplettera med de ur vanlige icke-age-serien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills vidare får man nog hålla till godo med sin ordinarie rengöringsrutin. Jag har ingen info kring detta, men visst lutar det åt att det dyker upp även rengöring och ansiktsvatten framöver? Kanske lite annat också, serum och skrubb? Eller färgad dagkräm? Det vore ju inte alls dumt!

   Radera
 4. Gud så spännande produkter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, superintressanta! Efter något enstaka dygns testning känner jag mig mycket positiv!

   Radera
 5. Tack för info om spf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så lite! CCS är snabba på att svara!

   Radera
 6. Jättespännande! Blir kul att läsa vad du tycker om produkterna :)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera