tisdag 14 februari 2012

Mer om Cliniderm Age Correct och Age Prevent


Igår landade Ciniderms nyheter Age Correct och Age Prevent hos mig, så nu ska vi ta en närmre titt på dem!

I serien Age Correct, som är tänkt att motarbeta minskad fasthet och rynkor hos kvinnor över 40 år ingår:

Age Correct Day Cream (50 ml, 229 kr) - en dagkräm som ska öka hudens spänst och fasthet, reducerar rynkor och motverka uppkomsten av nya ålderstecken som exempelvis fina linjer, minskad spänst och lyster. Krämen ger också skydd mot fria radikaler. För alla hudtyper. Med parfym.

Age Correct Night Cream (50 ml 239 kr) - ska stimulera hudcellernas förnyelse och ge jämnare hudton med förnyad elasticitet. Även nattkrämen ska reducera rynkor och motverka nya ålderstecken (fina linjer och minskad spänst och lyster). Skyddar mot skadliga fria radikaler. För alla hudtyper. Med parfym.
Viktiga ingredienser:
Anti-ageingpeptid och Niacinamide reducerar rynkor och fina linjer.
BHA stimulerar hudens cellförnyelse, reducerar rynkor och ger jämnare hudton. (Nattkrämen)
Tightening polymers ökar hudens spänst och fasthet. (Dagkrämen)
Vitamin E skyddar mot skadliga fria radikaler.
Age Correct Serum (30 ml 249 kr) - ska omedelbart ge jämnare hudton och slätare hudyta. Lämnar huden intensivt återfuktad med förnyad lyster och elasticitet. Utöver de vårdande och aktiva ingredienserna i krämerna innehåller serumet hyaluronsyra som binder fukt till hudytan. Ska användas under dag- och nattkräm. För alla hudtyper. Med parfym.

Age Correct Day & Night Eye Care (2 x 15 ml 229 kr) - en, eller snarare två, ögonkrämer i duoförpackning.

Age Correct Day Eye Care ska minska svullnader och mörka ringar under ögonen rent visuellt och släta ut (med chromatic fillers). Med anti-ageingpeptid och niacinamide reducerar den rynkor och fina linjer, samtidigt som den ger ökad hudens spänst och fasthet med Tightening polymers. Skydd mot fria radikaler med vitamin E skyddar mot skadliga fria radikaler. Utan parfym.

Age Correct Night Eye Care ska ge förnyad spänst och stimulerar hudens cellförnyelse och verkar utslätande. Utöver det som finns i dagvarianten innehåller nattögonkrämen hyaluronsyror som binder fukt till hudytan. Utan parfym.

En del av Cliniderms tidigare produkter har fått ny vårskrud. Betryggande nog kan jag dock berätta att även exempelvis Hydra Intense-krämen och tvättmoussen finns kvar i sortimentet (till höger på bilden ovan). Produkterna ni ser här på bilden ä serien Age Prevent, som riktar sig mot de första åldertecknen hos kvinnor från 25 år. Den tänkte jag testa. Även Age Correct ska naturligtvis testas, men det får min mamma stå för!

Age Prevent Active Protection Day Cream (50 ml 229kr) - ska skydda mot skadliga fria radikaler med antioxidanter (vitamin C och ubiquinone) och motverka fina linjer, minskad spänst och minskad lyster. Med sorbitol, glycerin och propylene glycol stärker dagkrämen hudens fuktbarriär ökar förutsättningarna att bättre stå emot yttre påfrestningar. Innehållet är samma som i tidigare produkten Active Protection Day Cream Normal Skin men kommer istället airlessflaska. För alla hudtyper. Med parfym.

Age Prevent Optimal Strength Night Cream (50 ml 239kr) - ska återuppbygga och repararera hudens skydd med (niacinamide och vitamin A) och förbereda huden för nästa dag. Stärker hudens fuktbarriär med sorbitol, glycerin och propylene glycol för att stå emot yttre påfrestningar och motverka ålderstecken. Ger ett aktivt skydd mot skadliga fria radikaleer och förbättrad spänst och elasticitet. Innehållet är detsamma som i den tidigare nattkrämen. För alla hudtyper. Med parfym.

Age Prevent Serum (50 ml 249kr) är ett serum för jämnare och slätare hy som också stärker hudens skyddsbarriär och motståndskraft och ger ett aktivt skydd mot skadliga fria radikaler. Folsyra skyddar och bevarar hudcellerna medan niacinamide reparerar och återuppbygger. Serumet innehåller också, precis som krämerna, hyaluronsyra, sorbitol, glycerin och propylene glycol. För alla hudtyper. Utan parfym.

Age Prevent Visibly Smooth Eye Cream (20 ml 189 kr) - är (vad jag vet), identisk med ögonkrämen jag köpte förra veckan. Det båda ju gott för att jag ska trivas med den! Enligt produktinformationen ska den släta ut fina linjer och torrhetsrynkor (ja, det behöver jag!) och skydda mot skadliga fria radikaler. Krämen lämnar huden slät och jämn med en silkeslen efterkänsla (ja, det stämmer!). Visibly Smooth Eye Cream innehåller ubiquinone, glycerin och propylene glycol och "utfyllande partiklar ger huden omedelbart slätare yta". Vad det sistnämnda egentligen är skulle man ju vilja veta, men den är iallafall parfymfri.

Jag (och min mamma) ska hugga igång med ordentligt testning så snart jag är klar med Age Well från Oliva by CCS, och återkomma med recensioner.

För bättre bilder än mina diskbänksdito, klicka hit.

7 kommentarer:

 1. Hmmm hihi är inte du fel målgrupp för det utskicket ;) Trodde du var mycket yngre än 40 år.

  Hihi nu såg jag att det var två olika produkttlinjer, med två olika åldersgrupper.

  Den för 40plus måste jag ta och skriva om på min blogg lite längre fram... måste bara ta och leta fram lite mer info och bilder först bara.

  Tack för tipset! Du väckte mitt intresse för den hudvårdsserien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, jag fyller snart 30 :)

   Hoppas att du gillar Age Correct om du testar!

   Radera
 2. Ska bli kul att höra vad du och din mamma tycker om dom!
  Båda verkar intressanta, även om jag nu tillhör den äldre målgruppen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert vara lite individuellt vilken som passar bäst!

   Radera
 3. Hejsan! Jag har sett här på bloggen att du äger en Too Faced Bronzed & Beautiful French Riviera palett (långt namn!). Jag har kollat på den några gånger, och undrar om jag ska köpa den. Har kollat runt på internätet och sett lite olika swatches, men har fortfarande svårt att veta om jag skulle passa i de olika färgerna.
  Jag är ganska blek och använder nästan aldrig bronzer, för att jag är rädd för den orangea looken. Jag har tipsats om att jag ska ha bronzer med lite rosa eller ljuslila i sig.
  Shit, det här blev ett långt inlägg. Sammanfattningsvis: Är den paletten ett bra köp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marja! Jag är också väldigt blek, och den dunkar bra för mig! Några av delarna har ganska mycket skimmer, så om man inte gillar det ska man kanske tänka två gånger. Annars gillar jag just möjligheten att blanda skimmer och matt och skulptera lite om man vill. Jag tycker att den är ett bra köp!

   Har du hittat mina färgprover? Hoppas att de kan hjälpa dig: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2011/08/fargprover-pa-too-faced-bronzed.html

   Radera
  2. Oj, förlåt för missat i!

   Radera