söndag 21 november 2010

Triss i finndödare


Här ser ni tre små förpackningar med olika sorters finndödande gel eller kräm som alla påstår sig effektivt ta kål på, eller i alla fall påskynda läkning av, finnar. Alla tre har hårdtestats av mig, och här kommer mina omdömen:


Cliniques Anti-blemish Solution Spot Treatment Gel (eller "formule s.o.s." som den heter på franska,) har jag haft länge, eventuellt är jag till och med inne på min andra flaska.

Detta är en klar gel som läker, torkar ut och lugnar finnar. Den är helt osynlig och funkar bra natt som dag. I vissa fall lyckas jag även sminka ovanpå den, då den lägger sig som skydd mellan en eventuell finne och sminket. Flaskan, som har en smal och praktisk pip, rymmer 15 ml och kostar 160 kr. Produkten är oparfymerad. Att jag köpt den flera gånger ger en fingervisning om vad jag tycker, detta är en riktigt bra (och dryg!) produkt. Den kan naturligtvis inte trolla bort finnar, men den både påskyndar läkning och krymper de små hemska prickarna!
Betyg: 4,5 av 5

ACO SPOTLESS Overnight Spot Treatment är en oparfymerad punktbehandling som effektivt ska torka ut finnar och orenheter över natten. Enligt ACO upplever mer än hälften av testpersonerna i ett användartest att finnen helt eller delvis har torkat ut under natten efter användning.

Overnight Spot Treatment skiljer sig från de två andra produkterna i detta inlägget genom att det är en vit kräm, och således syns på huden. Med hjälp av de traditionella ämnen salicylsyra och zinkoxid ger den sig på finnen. En liten nackdel jag hittar är att det kan torka in lite vitt i den lila sårskorpan som kan bildas över en finne om man har otur, men bortsett från det funkar den bra. Overnight Spot Treatment innehåller 10 ml och kostar 65 kr.
Betyg: 4 av 5

Sebamed anti-spotgel är en klar gel torkar ut orenheter och dämpar irritationer. Formulan är har hudens eget pH-värdet 5,5, som aknebakterier inte ska trivas i. Sebamed anti-spotgel funkar också bra som punktbeandling tycker jag. Den torkar ut och gör att finnen man behandlar krymper. Minus i kanten för att tubens munstycke är något sämre än konkurrenternas och för att produkten är starkt parfymerad. Tuben rymmer 10 ml och kostar 69 kr. (Denna finns också i en färgad version, som även täcker finnar, men den har jag inte testat.)
Betyg: 4 av 5
Som en liten brasklapp till betygen måste jag tillägga att jag inte har svår akne. Jag har klassisk känslig blandhy, men får finnar då och då, exempelvis i samband mens. Sammanfattningsvis tycker jag dock att alla tre finndödarna är riktigt bra i sin genre. Cliniques är lite dyrare per milliliter, men är å andra sidan både osynlig och oparfymerad. Den är, trots sitt högre pris, ett strå vassare just på grund av de faktorerna enligt mig. Vill man hålla sig i budgetklassen tycker jag att även de andra två är riktigt bra. Vill man mest behandla på natten är ACO:s Overnight Spot Treatment ett bra och prisvärt alternativ, och om man inte har något emot parfym är Sebamed anti-spotgel också bra och plånboksvänlig.


Nu undrar jag: Har ni testat någon av dessa små finnbekämpare? Vad tycker ni? Har ni några andra bra tips?

9 kommentarer:

 1. Vad spännnande! Jag kör ju mina NY-fynd från Murad just nu. Har tyvärr ganska trist hy just nu men jobbar på det. Tror tyvärr att min dåliga hy är självförvållad då jag ätit lite för mycket godis på sistone och tränat dåligt. Måste ändra på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vet ej hur man kommenterar vanligt så jag gör såhär. Men jag använder den lilla röda aco tuben,och den är lite sådär! Har jjättemycket finnar och ibland fukar den,ibland inte!

   Radera
 2. Har inte provat någon av dem. Använder Dalacin(receptbelagt) som jag fick utskrivet ngn gång för länge sedan

  SvaraRadera
 3. Ninni: Murad låter också spännande! Det är verkligen lätt hänt träning o snask, jag ska också ta tag i det nu =)

  Shamrock: Dalacin är superbra! Synd att det är receptbelagt =)

  SvaraRadera
 4. Både pojkvännen och jag använder Cliniques gel och vi tycker mycket om det. Det är just att det blir helt osynligt som jag tycker om. Vår flaska är nästan slut och jag hade funderat köpa en billigare variant, men vi är så nöjda att det blir nog Clinique igen.

  SvaraRadera
 5. Jag har testat Cliniques variant, tyvärr var den lite väl effektiv, huden försvann med finnen. Det blev som ett bränn/frätsår och jag har ärr kvar nu två år senare. Så den hoppar jag! Avskyr alla bölder (japp, inte finnar - bölder) jag får, men thats hormonrubbningar for you!

  ACOs fann jag ganska verkningslös så den åkte i soptunnan. Det jag använder nu som fungerar för mej är Garnier SOS Pen, men den har numera utgått ur sortimentet. Ska nog testa Sebamed nästa gång efter ditt tips!

  SvaraRadera
 6. Uma tal de Patrícia: Vad kul att ni gillar den båda! Jag tror faktiskt att min pappa också har en =)

  Fröken Frodig: Oj! Så läskigt! Och jobbigt med hormonrubbningarna =( Garnier låter spännande! Lukta lite på Sebameden först, så den inte är för stark för dig! Jag tycker nämligen att Cliniques känns mildare.

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Har du tips på bra hudvård i största allmänhet, för känslig blandhy? Tål dock inte Clinique, för då får jag eksem!!

  Jag gillar din blogg!!

  Hälsningar, Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att höra!

   Jag gillar bla Cliniderm, Avene och andra apoteksmärken. Klicka gärna på "recensioner" "hudvård" i etikettlistan i högerspalten, där kan du hitta tips!

   Radera