måndag 3 oktober 2011

Ögonfröjd från IDUN Minerlas


Svenska från IDUN Minerals lanserar i dagarna ett helt gäng med pressade mineralögonskuggor. Precis som det tidigare sminksortimentet rör det sig om högrenade mineraler, utan vare sig talk, parabener konserveringsmedel eller parfym.

Skuggorna har namn som är inspirerade av blommor i den nordiska naturen. Här ser ni två av de som ser finast ut, Mistel och Akleja. Jag gillar att det är just pressade skuggor, och att förpackningarna ser riktigt smidiga ut. Tänk nu bara om märkets underbara foundation kunde dyka upp i en lika smidig ask...


IDUN Minerals släpper också två maskaror, Gull och Silfr. De är anpassade för känsliga ögon och linsbärare, och ska var skonsamma och vårdande för fransarna. Gull ger volym, medan Silfr gör fransarna långa och välseparerade. Silfr innehåller dessutom peptidserum som ska vara bra för ögonfransarnas tillväxt. Den är jag nyfiken på!


Borstsortimentet utökas med två ögonskuggsborstar, Eyeshadow Brush och Angled Eyeshadowbrush. Med tanke på hur mycket jag gillade kabukin verkar de vara riktigt lovande!


Här ser ni färgkarta och priser. Bilden är klickbar.

Liksom IDUNs övriga sortiment lämpar sig ögonmakeupen för känsliga personer och allergiker. Produkterna är helt fria från bismuth (finns i mycket mineralsmink, men upplevs som kliigt av många), krom och nickel.

Skuggorna finns i butik från och med oktober, det vill säga nu genast. IDUN Minerals finns att köpa på Nelly och på Apoteket. På det sistnämnda får man just nu en necessär på köpet när man handlar vilken IDUN-produkt som helst.

2 kommentarer:

  1. Jag har Iduns silvriga mascara och den är toppen. Man får långa fina separerade fransar. Kan verkligen rekommendera den =)

    SvaraRadera
  2. ToppenFanny: Jag har goda förhoppningar om att också testa den inom kort. Kul att höra att du gillar den!

    SvaraRadera