onsdag 12 oktober 2011

The Body Shop Extra Virgin Minerals är härNu i oktober ska The Body Shops nya mineralserie Extra Virgin Minerals finnas ute till försäljning. Med "extra virgin" avses hundraprocentigt rena mineraler blandade med Community Fair Trade-producerad, kallpressad jungfruolivolja i paraben- och parfymfria produkter. I serien ingår:
 • Cream Compact Foundation SPF 15 (295 kr), en kompaktfoundation med inbyggd borste och med praktisk spegel, praktiskt om man är på språng! Cream Compact Foundation appliceras som en kräm men ger en fantastisk matt finish med medium eller full täckning. Innehåller också marulaolja som ska ha fuktighetsbevarande effekt som varar i 14 timmar. Fuktighetsbevarande effekt låter ju inte alls dum, men jag känner mig ofta skeptisk till kräm-till-puder-produkter. Brukar de inte kännas väldigt kakiga och tunga?
 • Liquid Foundation SPF 30 (275 kr 30 ml) en flytande foundation med lätt- till medeltäckande resultat. Även denna innehåller Community Fair Trade-producerad jungfruolivolja och marulaolja och ska ha en fuktighetsbevarande effekt under 14 timmar. Jag har, tro det eller ej, aldrig testat flytande mineraler, så jag är nyfiken!
 • Loose Powder Foundation SPF 25 (295 kr) är en traditionell lös puderfoundation i burk. Denna typen av mineralfoundations är nästan alltid bra, enligt min erfarenhet, men å andra sidan är de lite opraktiska att handskas med. En pressad variant i serien framöver vore toppen!
Alla varianterna finns i åtta nyanser. Nu återstår att se om någon kulör passar...

5 kommentarer:

 1. Creamy Compact är mycket bra!

  SvaraRadera
 2. Emma: Ok! Inte kakig, då?

  SvaraRadera
 3. Nä den känns trevlig på. Förutom att jag blev matchad till den ljusaste varianten och ser aningen spöklik ut när jag har den på..

  SvaraRadera
 4. The Body Shop Cream Compact Foundation är varken tung eller kakig :)

  SvaraRadera
 5. Karin: Ingen risk för spöke på mig, jag är världens blekaste :) Bra att den inte känns kakig!

  Carina: Trevligt att höra! Jag ska känna på den så fort jag får chansen!

  SvaraRadera