måndag 15 augusti 2011

Mina tankar kring Too Faced Eye Love Eye Shadow Collection


Jag tänkte dela med mig av vad jag tycker om Too Faceds samlingspalett Eye Love Eye Shadow Collection (349 kr) som jag testat sedan i våras. Det är en slimmad palett med åtta av skuggor hämtade ur märkets fyra storsäljande nonett-paletter Natural Eye, Smoky Eye, Naked Eye och Romantic Eye. Med paletten följde också en minitub med skuggprimer Shadow Insurance.


I palettens lock finns små korta beskrivningar för hur man får till respektive look. Jag har hunnit testa alla fyra, och flera egna kombinationer. Till de flesta lookerna har jag fuskat lite och använt ljusa Heaven som highlighter. Här ser ni Natural Eye, Smoky Eye, Naked Eye och Romantic Eye:



Alla skuggorna är lättjobade och trevliga. Jag gillar verkligen nyansutbudet, men saknar möjligen ännu en ljusare skuggan. Kanske en rosa eller beige till hade vari bra för att inte Heaven och Satin Sheets ska ta slut långt före de sexa andra skuggorna?


Här ser ni skuggorna Heaven, Push-Up, Silver Spoon, Smolder, Satin Sheets, Like A Virgin, Honeymoon och Ever After fotograferade med och utan blixt på bar hud på handryggen:


Palettens utförande är jag nöjd med. Slimmade förpackningar går alltid hem hos mig. Att det inte följer med någon applikator stör mig inte det minsta, de brukar ändå inte vara bra. Spegel, däremot saknar jag verkligen. I en så stor palett förväntar jag mig att det ska finnas.

Jag gillar att man får med en primer också. Kul att prova för de som inte testat den innan. Jag trivs inte helt hundra med just Shadow Insurance, men den är ändå helt ok. Många sminkbloggare har ju den som oumbärlig favorit.

Sammanfattningsvis tycker jag att Eye Love Eye Shadow Collection är en kanonpalett. Lätt att packa med sig för att kunna variera sminkningar när man är på resande fot, bra för dig som vill stifta bekantskap med Too Faceds eminenta ögonskuggor och en riktig toppenpalett till den som just börjat bygga upp sin sminksamling.
Betyg: 4,5 av 5
Jag vill egentligen ge en femma i betyg, men utan spegel går det bara inte...

5 kommentarer:

  1. det är ju ingen dramatisk skillnad på de olika lookerna, det tycker jag är lite trist. Vore kul med mer distinkta looker.

    SvaraRadera
  2. Sminkan: Då får man nog gå till de stora originalpaletterna :) Jag förstår hur du tänker, men tror att syftet med just denna samlingspalett är att det ska vara ganska enkelt och bärbart.

    SvaraRadera
  3. Önskar att jag hade denna palett. Den ser jättefin ut och du har skapat snygga makeuper med den! :)

    SvaraRadera
  4. Fina sminkningar! Jag har Romatic Eye-paletten och det känns som att jag klarar mig med den. Det är iaf det jag har intalat mig själv =)

    SvaraRadera
  5. Josephine: Tack :) Paletten är minst lika fin som den ser ut!

    Roxcat: Tack! Romantic Eye är så fin! Jag ångrar att jag inte köpt den...

    SvaraRadera