tisdag 26 juli 2011

Indiska skönhetsprodukter


Detta inlägget har varit på väg upp ett tag, men det stygga mulna ljuset gör att bilderna inte blir som jag vill ha dem. Hur som helst har min vän varit i Indien och hittat en massa fina överraskningar till mig.


Ovan ser ni en mask som ska göra huden ljusare och klarare och en härlig hårolja med kokosolja och jasmindoft. (Miniflaska, klockrent!) Masken innehåller bland annat saffran och aloe vera. Den ska, utöver att göra huden ljusare, jämna till hudtonen, "clear spots", återfukta och ta bort orenheter. Dessutom innehåller den kaolin som skyddar mot UV-strålar. Just detta med ljusare hud är något som syns i de flesta produkter i de indiska butikshyllorna enligt min väninna. Jag önskar mig ju inte precis ljusare hy, men är ändå nyfiken på att prova. Undrar om det verkligen funkar? Kanske blir man slät och snygg?


A och O i indisk hudvård verkar annars vara fina tvålar. Här ser ni tre olika varianter som med ayurvediska ingredienser ska bekämpa "skin problems" med "18 herbs", orenheter med sandel- och eladiolja, respektive torrhet med glycerin och lakshadiolja. Visst ser de spännande ut? Har ni någon erfarenhet av indisk hudvåd? Hojta till!

7 kommentarer:

 1. Gud vad roligt! Jag älskar att botanisera utomlands och köpa med mig lokala gejer som inte går att hitta någon annanstans. Billigt brukar det oftast vara också :0) /N

  SvaraRadera
 2. Lönar sig att kolla upp vilka ingredienser den där blekande krämen innehåller. Vissa av dem innehåller väldigt starka kemikalier som kan skada huden permanent. Annars verkar det ju intressant. /c

  SvaraRadera
 3. MediMix-tvålen använder jag hela tiden, love it! Finns på moderjord.nu

  SvaraRadera
 4. "Herbs" betyder örter om du inte visste det. :) Alltså finns det 18 örter i de där tvålarna ;)

  SvaraRadera
 5. Glitter Sisters: Ja! Botanisera utomlands är grymt! Kul med så spännande presenter också!

  Anonym: Min kompis har stenkoll och har kollat upp detta redan! Himalaya var typ det enda märket med riktigt innehållsförteckning i hela den indiska butiken :)

  Evelina: Det låter ju oerhört lovande!

  Alice: Tack, det kände jag till :) Jag tyckte bara att det var kul med så noggranna beskrivningar av hudproblem och åtgärd på de andra två tvålarna kontra "jättemånga örter" mot "hudproblem" i största allmänhet :)

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Var lite försiktigt med Himalaya produkterna. Har tidigare använt de rätt mycket men för ett par år sen när de blev tvugna att redovisa vad som fanns i visade det sig att de inte alls var bara naturliga... Mitt nya indiska favvo märke är Biotique, fantastiskt bra och billigt och helt naturligt! Medimix tvålarna är oxå kanon! =)

  SvaraRadera
 7. Karma: Tack för infon! För mig är det helt ok med skönhetsvård som inte är "naturlig", så det är lugnt. Det låter ju lovande att tvålarna är så bra!

  SvaraRadera