söndag 8 november 2009

MAC-attack


I förrgår på fredagslunchen var jag värd lite impuls- och tröstshopping. Jag hade tagit ett viktigt steg för att förbättra min tunga arbetssituation och förtjänade belöning. Eftersom jag var i närheten av MAC blev det målet för min attack!


Det visade sig vara synnerligen lyckosamt, för de hade ett exemplar kvar en fin dosa som jag spanat in i Wien och sedan ångrat att jag inte köpt när jag såg den hos Maria på ElMika.


Som ni ser var det Sculpt and Shape Powder i Bone Beige/Emphasize från Dsquared-kollektion som fick följa med hem.

Jag tillhör den lilla (?) skara sminknördar som ännu inte snöat in på MAC. Där finns nästan för mycket att välja på och jag är rädd för att bli beroende. Ett skultperingspuder i bra nyanser har jag varit sugen på länge, så det kändes ganska ofarligt.


Utöver det faktiska shoppandet var det inte alls dumt att bli ompysslad en stund av en make-upartist. Nu ska jag experimentera på egen hand...

13 kommentarer:

 1. Jag har hittills hoppat över MAC just av samma anledning som du beskriver. Den där ser dock riktigt fin ut, får man hoppas på lite bilder på ditt "skulpterade" ansikte vid senare tillfälle?

  SvaraRadera
 2. Jag drogs med en stund i Mac-hysterin som verkar råda bland många som är sminkintresserade. Och visst finns det många fina produkter. Men istället för att fortsätta köpa Mac-produkter (jag har ett 10-tal skuggor, ett rouge och en foundation) så har jag blivit mätt och tröttnat på att de hela tiden släpper "nya" kollektioner i tid och otid. Det är nästan så jag tycker det är lite snuskigt (jag kan inte förklara det på något bättre sätt). Ja,ja nu vet du iaf hur jag känner för Mac;)

  SvaraRadera
 3. Jag vill se bilder på resultatet sedan!

  SvaraRadera
 4. Tina: Intressant att det är fler som känner likadant! Jag ska jobba på att få fram bilder, vågar inte lova...

  SminkJante: Jag håller med dig om det här med kollektionerna, det är lite sektlikt på ngt vis =)

  Des: Får nog jobba lite på det =) När jag försökt ta bilder på tex rouge har det oftast bara blivit för ljust eller helt missvisande. Jag får kanske engagera sambon som är mycket bättre fotograf!

  SvaraRadera
 5. Ska bli intressant att se vad du tycker. Själv har jag ingen erfarenhet av vare sig Mac eller skulpteringsmejk.

  Jag håller tummarna för att det ska ordna sig till det bästa med jobbet.

  SvaraRadera
 6. Kajsa Kavat: Jag hoppas att jag kan fånga resultatet på bild! Tack för hållna tummar =)

  SvaraRadera
 7. Jag delar Sminkjantes känslor för MAC på många sätt. Tycker dels att de är överhypade och har tröttnat på deras eviga kollektionssläpp, samtidigt så släpper de ju en del grejer som är så vackra att hjärtat nästan stannar. Är dock inte helt ovanligt att man bli besviken på MAC tycker jag, man hör liksom så mkt om hur bra de är och det är inte alltid de riktigt kan leverera. Ska bli kul att höra vad du gillar denna dock:)

  SvaraRadera
 8. Emma P: Väldigt intressant med alla blandade känslor kring MAC! Hittills gillar detta puder, jag återkommer när jag testat längre!

  SvaraRadera
 9. Jag gillar MAC men inte för att deras grejer nödvändigtvis e bättre än andras utanför att de inspirerar så med sina kollektioner. Finns också såå mycket att välja på. Man vill lixom bara ha en massa :P Skulpterinsgrejer är dock inte min grej, skulle aldrig använda det tror jag...skriv gärna och visa hur du jobbar med det sen :)

  SvaraRadera
 10. Linda: Jag blir både inspirerad o lite provocerad av alla kollektioner =)

  Jag ska försöka visa, vet inte om det är så stor skillnad egentligen...

  SvaraRadera
 11. låter bra det tack för tipset=)

  SvaraRadera
 12. Haha, jag tycker nog snarare att det är MACs permanenta sortiment som lockar :D Alla olika färger och finish, i snygga dosor och med hyggligt pris. Däremot håller jag med om kollektions-hysterin!

  Och jisses vad svårt det är att fota skulptering/rouge/concealer.. jag har gett upp.

  SvaraRadera
 13. Tinapicaboo: Varsågod =)

  Maria: Det permanenta sortimentet är inte dumt, svårt för mig som har beslutsångest, bara =)

  Jag ska göra lite fotoförsök i helgen...

  SvaraRadera