fredag 20 november 2009

Övning inför Japanfest

Som några av er redan har sett på pret-ty, ska jag (om jag blir frisk) gå på fest med tema Japan i helgen. Eftersom jag bara går hemma och dräller har jag passat på att öva (både igår och idag)! Inspirationen kommer från superduktiga Michelle Phans Sailor Moon-tolkning.


På bilden (bilderna är som de är, men det får vi leva med!) till vänster (höger ansiktshalva) har jag Benefits Some kind-a gorgeous som bas och på bilden till höger Glo Pressed base. Jag använder foundation så sällan att jag tänkte spankulera omkring här hemma för att komma fram till vilken som blir bäst till fest. Jag har också försökt få lite rundare ansikte, mindre näsa osv med min Sculpt and shape. Det syns inte så bra på bild, men funkar ganska bra i verkligheten.


På höger ögat (till vänster) har jag använt Inliner Blonde från IsaDora till de ljusa partierna och Boi-ing som concealer. På andra ögat har jag använt en gammal vit inliner från H&M och UDPP som concealer. H&M-linern var för torr, så jag kommer att använda den från IsaDora istället.

Det allra svåraste är att måla extrafransarna, vilka tycker ni blev bäst? Ett annat problem är att mina ögon lätt börjar rinna. Jag måste nog få tag i en helt vattenfast flytande eyeliner till imorgon. Någon som sitter inne på några tips? En variant kan också vara att använda en nyvässad 24/7 zero. Vad tror ni blir bäst?


På ena ögat har jag också målat lite lila glitterliner längs övre fransraden. Det känns inte så dumt i en annars svartvit sminkning. Jag funderar på att även använda lösögonfransar. Vad tror ni om det?

Hoppas att ni vill tycka till och hjälpa mig kring mina i-landsproblem!

Uppdatering: Kom på att jag glömt rouge. Det ska jag givetvis ha imorgon!

7 kommentarer:

 1. Ja, stora runda rouge-prickar på kinderna tycker jag! :-) Hoppas du får riktigt kul!

  SvaraRadera
 2. Ser jättefint ut! Väldigt "Manga". :)

  SvaraRadera
 3. Absolut lösögonfransar, det vore jättefint tycker jag! Kul och snygg sminkning annars...

  SvaraRadera
 4. Tina: Tack =)

  Emma P: Tack! Om de fastnar ska jag ha extrafransar.

  SvaraRadera
 5. Det gör du ifall du har Ardellim eller kanske Duo och låter det torka 1/2-1 minut innan du färster dem. Lycka till! Ska bli så kul att se slutresultatet!

  SvaraRadera