fredag 6 november 2009

Dubbelrecension: dagkrämer från Simple

Under flera månader har jag testat och använt två dagkrämer från brittiska Simple. Jag har tidigare skrivit positivt om deras hudvård, och innehållet i dessa tuber ät inget undantag.
Daily radiance spf 10 moisturiser "with light refelcting particles and mango extract" är en lättare, men ändå fuktbemängd dagkräm med vardagssolskydd. Den är också en av de bästa dagkrämer jag testat! Jag känner mig återfuktad hela dagen utan att bli blank, den funkar bra under både flytande foundation och under mineraler och den täpper inte till huden. Den utlovade lystern är alldeles lagom, inte alls glitter eller skimmer, utan bara fräschör.

Kind to skin protecting moisture cream "multi vitamin goodess for naturally healthy skin" är närbesläktad med tresteget jag recenserar här. Krämen är lite tjockare än Daily radience-varianten, och är ypperlig för mig nu när det är kallare ute eller vid heldagar utomhus (då med kompletterande solskydd). Även denna kräm fungerar bra tillsammans med smink och känns bra på huden hela dagen. När det var som varmast i somras var den lite för tung för mig, och då kunde jag bli lite väl blank.

Båda krämerna får full pott av mig, utöver deras fantastiska krämegenskaper är jag stormförtjust över deras smarta förpackningar och de plånboksvänliga priserna, 6.49£ respektive 4.69£. Möjligtvis får de ett litet minus i kanten för brist på lyxkänsla. Å andra sidan kan man väga upp det med att unna sig lyxigare smink...

4 kommentarer:

 1. Jag upptäckte att Simple finns här i Åbo och blev lite nyfiken eftersom du tidigare skrivit så gott om bland annat rengöringen. Och nu har du recenserat krämerna - vilken bra tajming! :) Ska absolut ta mig en närmare titt, speciellt eftersom min rengöring börjar vara på upphällningen.

  SvaraRadera
 2. Kajsa Kavat: Simple är super, kul att du har det på nära håll! Jag har testat två olika rengöringar + ögonsminksborttagning. Alla var bra!

  SvaraRadera
 3. Det låter ju inte alls dumt tycker jag. Men de fins inte här va? För då tycker jag att de ska ha minus för att de är svåra att få tag på... Tänk på oss stackare som inte får åka till London stup i kvarten;)

  SvaraRadera
 4. Emma P: Ok, litet minus för svåråtkomligheten =) De finns inte här än, men Simple finns delvis på bl a Lindex, så jag hoppas att de utökar sortimentet i framtiden!

  SvaraRadera