fredag 13 augusti 2010

Avène Light Hydrating Cream SPF 20

Jag har i sommar fått förmånen att testa ansiktskrämen Hydrance Optimal Light SPF 20 från Avène. (Eller Light Hydrating Cream SPF 20, jag kan visst inte riktigt bestämma mig för om jag ska skriva franskt eller engelskt namn...) Nu har jag använt den ett bra tag och ska inte hålla på omdömet längre: Jag älskar den!

Konsistensen är lätt, men ändå krämig. Krämen sjunker in snabbt i huden, och den funkar bra med både mineralfoundation och flytande foundation över. Avène utlovar lugnande, mjukgörande, återfuktande och skyddande egenskaper, och jag tycker att alla löftena infrias. (Här har jag skrivit lite mer om ingredienserna i krämen.)

Jag har även tidigare testat kusinkrämen Hydrance Optimale Riche (recension här!). Den är ett bra alternativ till kallare årstider, eller om man har ännu torrare hy än vad jag har. Hydrance Optimal Light har som sagt varit utmärkt för min känsliga blandhy. Jag kommer säkert att använda den en bra bit in på hösten.

De båda krämerna i Hydrance Optimal-serien utan SPF finns på de flesta apotek. Varianterna med SPF finns endast på DocMorris. Tuben (superbra med tub!) rymmer 40 ml och kostar ca 295 kr. Det rör sig alltså inte riktigt om en budgetkräm, men den är så bra att jag tycker att den känns riktigt prisvärd. Jag kommer utan tvekan att köpa denna igen.
Betyg: 5 av 5, rekommenderas starkt!


Nu drar jag iväg på roadtrip över helgen. Trevlig helg till er alla!

6 kommentarer:

  1. Vad kul att du gillade den, har spanat på märket men inte köpt något...än :)

    SvaraRadera
  2. Kul att höra! Jag har gillat Avènes produkter hittills så den här ska jag lägga på minnet.

    SvaraRadera
  3. Kul med en sån bra produkt! Hoppas du har haft det trevligt i helgen.

    SvaraRadera
  4. Makeuponista: Ja, det är härligt när man hittar rätt! Det är nog bara en tidsfråga innan du också trillar dit =)

    Emelie: Ja, det kommer mycket bra från Avène!

    Käthe: Ja! Tack, jag har haft en toppenhelg. Nu är jag trött =)

    SvaraRadera
  5. Jag har också denna och det var love at first smörjning! Ska nog prova den fetare varianten till vintern, fast utan spf.

    SvaraRadera
  6. Fröken Frodig: Åh vad kul! Jag har testat den utan SPF också, och den är lika bra!

    SvaraRadera