tisdag 10 augusti 2010

Vaxa benen - en harmonisk upplevelse?

Ja, det kan det vara! I alla fall på mysiga hudvårdssalongen Harmoni Hudvård i Malmö. Jag var där sista jobbveckan innan semestern för att prova att vaxa benen på salong. Det var över förväntan bra! Det gjorde knappt ont alls, och resultatet höll länge. Nu, nästan fyra veckor senare, börjar det bli dags igen, men de nya håren är, precis som utlovat av den proffsiga och gulliga hudterpeuten, faktiskt både mjukare och färre.

Precis efter vaxningen reagerade min hud lite och såg rödprickig ut. Jag fick då testa en krämen Coffeeberry Natureceuticals* från Priori. Krämen var lugnande, skyddade mot solen och innehöll även lite pigment som dolde lite av rodnanden. Tyvärr minns jag inte exakt viken kräm det var, men det är inte utan att jag blir nyfiken på fler produkter och behandlingar hos Harmoni. Efter mitt salongsbeök blev jag genast nyfiken på vilken relation ni läsare har till hudvårdssalonger. Brukar ni göra behandlingar på salong?

* Saxat från Harmoni hemsida:
Cosmeseuticals är en beteckning på ingredienser och hudvårdsprodukter som gränsar till läkemedel.
Natureceuticals betyder att produkterna och ingredienserna är helt naturliga samt ger en cosmeceuticaleffekt för huden.

8 kommentarer:

  1. Det låter inte alls dumt. Skulle man kanske ge sig på.. Fast säsongen börjar bli fel.

    SvaraRadera
  2. Emma P: Du får fundera inför våren =)

    SvaraRadera
  3. Mmm. Nu har jag ju råd. innan har det liksom bara varit en utopi... Funderar faktiskt på att gå på ansiktsbehandling:)

    SvaraRadera
  4. Emma P: Det är verkligen en av fördelarna med att jobba =) Ansiktsbehandling är så härligt! Det hade verkligen varit trevligt att unna sig!

    SvaraRadera
  5. Gjorde ansiktsbehandling en gång, fötterna en gång. Var inte speciellt nöjd. Nu går jag sporadiskt (på ett annat ställe) för att vaxa överläpp+haka och är mycket nöjd. Ska snart boka en tid för att fixa bryn och fransar, blir spännande att se hur det blir!

    SvaraRadera
  6. Fröken Frodig: Trist att inte bli helt nöjd =( Jag är också sugen på att fixa fransar och bry. Jag färgar ofta själv hemma, men det skulle vara så lyxigt att få det gjort på salong... Hoppas att det blir bra när du ska iväg!

    SvaraRadera
  7. Har försökt att färga hemma, men det vill sej inte riktigt. Färgen vill inte fastna, inte på fransarna iaf :(

    När det gällde den första salongen så blev jag lite besviken, pedikyr, ja, fötterna blev väl filade och insmorda (med Helosan - som är till för att smörja kossornas spenar... inte speciellt lyxigt att betala dyra slantar för) men inget extra. Klippta naglar, men inget lack. Ansiktsbehandlingen var väl i samma stil.

    SvaraRadera
  8. Fröken Frodig: Usch vad trist att du blev så besviken =(

    SvaraRadera