måndag 2 februari 2015

Hudvård till mamma och bebis från REN Skincare

Nu är det hög tid att både ni och jag tar en närmare titt på innehållet i paketet med hudvård från REN Skincare som ni skymtade på Instagram häromdagen. Först ut är en mjukgörare för hela familjen:

Vita Mineral Emollient Rescue Cream (239 kr, 50 ml) lovar mjukhet och omedelbar lindring för medelsvår till intensivt uttorkad, grov eller känslig hud. Krämen skyddar huden mot yttre påfrestningar och stress (UV-strålning, vind, torr luft, föroreningar) samtidigt som den återuppbygger, lugnar och ger näring. Ska funka lika bra till mammans narig händer som en visten blöjrumpa. Vid användning värmer man en klick stor som en ärta i händerna och massera varsamt in i huden tills krämen absorberats. 

Ett tips från REN själva är att Vita Mineral Emollient Rescue Cream även passar bra som en effektiv handkräm, särskilt lämplig för kalla vinterdagar och är underbar för torra nagelband, armbågar och hälar.

Vita Mineral Lip Balm (99 kr,15 ml) är ett läppbalsam som reparerar, lugnar och skyddar torra och nariga läppar. Hjälper till att återställa mjukhet och elasticitet och ger ett optimalt välbefinnande. Fri från mineralolja och vaselin. Denna behöver jag verkligen! Tvååringen här hemma vill väldigt gärna ha "läppstift", så han kommer att ingå i testpatrullen!

Keep Young and Beautiful Anti-Ageing Eye Cream (399 kr, 15 ml) presenteras som en ultra-lyftande, uppstramande och fuktgivande ögonkräm som dramatiskt minskar synligheten av rynkor, kråksparkar och djupa uttryckslinjer runt det känsliga ögonområdet. Ögats kontur blir jämnare, tightare och mer återupplivad. Låter inte dumt! Som ni ser här i bloggens högerspalt är det lite kö i ögonkräms-test-pipelinen, men tids nog blir det dags även för Keep Young and Beautiful Anti-Ageing Eye Cream!

Rosa Centifolia Cleansing Gel (199 kr, 150 ml) är en mild rengöringsgel för alla hudtyper. Den är utan sulfater, som tar bort smuts, friskar upp och tonar huden. Gelen doftar av ros vilket kan vara ett problem för några, men inte för mig. Rosdoft är trevligt tycker jag. Mindre trevligt är att jag tappade min flaska i golvet när jag öppnade paketet så att merparten av produkten rann ut, men jag kommer att lyckas testa ändå.


Satin Perfection BB Cream (399 kr, 50 ml) är en silikonfri BB-kräm som ska ge en felfri, jämn och strålande hud med en perfekt oljefri finish. Med lätt täckning och "fotoföryngrande teknik" lovar de en uppstramande och föryngrande effekt. Skyddar även mot miljöskador med hjälp av antioxidanter.

Jag har fått nyansen Light/Medium för test. Den borde funka, iallfall lite längre fram i vår!

Glycolactic Radiance Renewal Mask (429 kr, 50 ml) verkar vara riktig lyx för trött hud! Det rör sig om en peelingmask med naturliga fruktsyror. Den är framtagen för att förnya huden, reducera fina linjer och öka hudens elasticitet. Masken ska arbeta djupt i huden för att exfoliera och polera huden mjuk så att den upplevs glödande, frisk och full av energi. Ökar hudförnyelse och reducerar både perstorleken och förekomsten av pormaskar.

Glycolactic Radiance Renewal Mask är tänkt att användas varje vecka för bästa resultat. Den ska verka i tip minuter och sköljs av med ljummet vatten. Fruktsyror sätter igång blodcirkulationen och ger därmed lite stickningar i huden. Masken rekommenderas inte för känslig hud eller direkt efter rakning. Hoppas att den inte är för stark för mig. En liten ansiktsbehandling i hemmet vore perfektför mig nu!

4 kommentarer:

  1. Massa kul! Håller på att testa serum från dem o har både rengöringen o masken hemma. Men blev lite ledsen när du skrev att den doftar ros... Får se om jag kan leva m det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får sniffa och se vad du tycker :)

      Radera
  2. Så mkt fina grejer! Ska bli spännande att höra vad du tycker när ni har testat :)

    SvaraRadera