söndag 15 februari 2015

Recension: Kevin Murphy Hydrate-Me Masque

Två hårmasker eller inpackningar från Kevin Murphy har landat hos mig för testning för ett tag sedan och nu har jag hunnit testa åtminstone den ena av dem!  

Hydrate-Me Masque (ca 295 kr, 200 ml) är en fuktgivande och utjämnande mask för frissigt, grovt eller färgat hår. Den innehåller bland annat nypon, nattljusolja, sheasmör, plommon och alger. Nattljusoljan ska suga till sig fukt från omgivande luft och dra den till hårte. Masken ska sitta i i håret 5-10 minuter.

Jag har både grovt och frissigt hår. Det är inte färgat i egentlig mening, men jag använder lite röd inpackning då och då och ogillar skarpt när min naturliga hårfärg solbleks. Hydrate-Me Masque funkar ypperligt för mig, det trots att jag aldrig har haft tid att vänta tio minuter, fyra eller fem på sin höjd (småbarnsförälder ju!). Håret blir just ordentligt återfuktat och jag tycker att självlockarna som kommer fram när mitt hår är nytvättat håller sig snyggare längre. En inpackning helt i min smak! Extra plus i kanten för att den inte kommer i en opraktisk burk.

Jag har gillat även annat jag testat från Kevin Murphy, men har ibland haft svårt med märkets starka dofter. Med Hydrate-Me Masque är den inget problem. Den är mindre stark och doftar frisörigt pudrigt. Helt okej!
Betyg: 5 av 5
Bra betyg från mig, alltså. Nu är jag nyfiken: Vad tycker ni om Kevin Murphy? Några favoriter?

Angel Masque som var med i samma utskick får ni läsa om vid ett senare tillfälle. Det är en stärkande och extremt återfuktande mask för fint, behandlat eller färgat hår. Den ska återställa hårets fuktblanas och elasticitet och innehåller dessutom jojoba som ska verka förtjockande på håret. Jag har ju inte alls den hårtypen, utan snarare tjockt och strävt hår, så vi är nog inte helt kompatibla. Min mamma, vars hår stämmer bättre på beskrivningen ovan, testar istället!

2 kommentarer:

 1. Intressant mask, den vill jag också prova, mitt hår är i katastrof just nu.. det kalkrika tyska vattnet tar kål på både hårbotten och hår :(

  Och en fundering, kan det vara så att din profil är "otillgänglig"? När jag trycker på ditt namn på en kommentar i min blogg (för att komma till din blogg) dyker texten "Profilen är inte tillgänglig

  Den Blogger-profil du sökte efter kan inte visas. Många Blogger-användare har valt att inte visa sin profil ännu.

  Om du är Blogger-användare bör du aktivera åtkomst till din profil."

  Man får inte veta vilken blogg ditt namn tillhör mao. Och det är ju lite trist, kommenterar du i en ny blogg så vet dom inte var den kommer ifrån.. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för feed back om blogger, det hade jag inte koll på. Ska genast försöka åtgärda!

   Radera