tisdag 17 februari 2015

Nyheter från IDUN Minerals: nagellack och ny palett

Mycket nyheter just nu, men så är det såhär års - skönhetsnyheter kommer när man som bäst behöver dem, nämligen i vabruari. Denna glada nyhet består i att IDUN Minerals lanserar nagellack (11 ml, 89 kr) och en ny ögonskuggspalett vid namn Norrlandssyrén.


IDUN Minerals nagellack är så kallat 5-free-formula, vilket betyder att fem hälsovådliga kemikalier har uteslutits. Lacken innehåller varken DBP (dibutylftalat), toluen, formaldehyd, formaldehyd resin eller kamfer. Istället är de berikade med mineraler, vitaminer och mandelolja. Detta för att förhindra sprickbildning i nageln (kan göra att naglarna skivar sig) och för att tillföra fukt till nageln. 

Även antioxidanten vitamin E som skyddar nageln mot fria radikaler finns med i blandningen. Färgerna är av de traditionella slaget och i kollektionen finns även ett underlack Kristall vid namn och ett överlack som heter Diamant. På grund av nämnda vabruari får ni nöja er med skärmdumpad färgkarta direkt ur pressreleasen. Hoppas ni ser!

IDUN Minerals ögonskuggspalett Norrlandssyren kostar 199 kr. IDUN gör kanonbra ögonskuggor, så det är riktigt prisvärt tycker jag! Jag har en hel del IDUN-skuggor sen tidigare. Här kan ni se en närmare titt på paletten Kärleksört, och här ser ni en sminkning med underbara blå duon Blåklint.


Norrlandssyren går i lila färgskala och även om marknaden svämmar över av lila i vår tycker jag att den är riktigt fin! Allra finast ser den ljusbronsiga äpplet ut att vara, eller vad tycker ni?

8 kommentarer:

 1. Lacken ser jättefina ut och visst gör paletten det med, men gillar matta skuggor..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, idun har en del riktigt fina matta duos. Det kommer faktiskt upp en EOTD här med en av dem ikväll!

   Radera
 2. Paletten ser underbar ut, tror den måste upp på listan...

  SvaraRadera
 3. Paletten det underbar ut, särskilt den lila. Kul att de utökar sortimentet med nagellack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, visst är det kul! Jag hoppas att det kommer ÄNNU fler paletter framöver :)

   Radera
 4. Paletten ser fantastisk ut :) så roligt att dom släppt nagellack med

  SvaraRadera