tisdag 10 maj 2016

The Body Shop Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA ++++

Idag hade jag egentligen tänkt berätta om en annan nyhet från The Body Shop, men den får vänta. Här ramlade nämligen in ett mejl om en ny ansiktskräm med SPF 50, det ni! 

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ (295 kr / 40 ml) innehåller bredspektrumskydd mot solskador och skyddar mot luftföroreningar. Tydligen åldras huden 10% snabbare för kvinnor som bor i stan jämfört med kvinnor på landet (heja min hy!). 

The Body Shops hudvårdsexperter menar att man får en cocktaileffekt, likt den man talar om i andra giftsamanhang, av livet i staden: UVA- och UVB-strålning, luftföroreningar, luftkonditionering, luftfuktighet och hårt vatten  bildar tillsammans en "smutsig cocktail" och förstärker varandras dåliga effekter. Av dem kan huden  bli uttorkad, få finnar och orenheter och med tiden visa tidigare tecken på åldrande.

Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ ska ha fjäderlätt formula som absorberas snabbt och är icke-komodogen (icke portilltäppande). Det sistnämnda känns särskilt viktigt tycker jag. Det är inte lätt att hitta bra solskydd med hög SPF som inte täpper tillporer och triggar finnar och utslag. Jag slår på stort och taggar detta inlägg med gravid också. Vid graviditet är det extra viktigt med högt solskydd så man lättare får pigmentförändringar på grund av alla hormoner. Extra svårt är det också, på grund av nämnda hormoner. Hyn kan bli både torrare och fetare än vanligt.

Utöver de kraftiga solskyddet (UVA PA++++ och UVB SPF 50) är lotionen berikad med rödalgsextrakt och C-vitamin, som vårdar huden, minskar glåmighet och tar fram lyster. I Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ finns också marulaolja från ett kvinnorkooperativ i Namibia, bra tycker jag!

Som ni förstår är jag mer än nyfiken på denna förmodade skyddsängel. Vad tror ni om Skin Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++ ?

8 kommentarer:

 1. Nämen åh! När är det släppdatum på den här! Har en check jag inte använt än som jag skulle kunna lägga på denna om den verkar hålla måttet. Har du någon aning om pris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, undrar om inte jag ockås borde ha en ckeck på lut... kostar 295 kr / 40 ml!

   Radera
 2. Fröken Frodig10 maj 2016 18:24

  Är du säker på att plustecknen står för skydd mot luftföroreningar? I asiatiska solskydd står de för hur mycket UVA-skydd de ger. Om det är det förstnämnda så snurrar ju TBS till det ordentligt för konsumenten. Med det sagt - jag vill testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hrm, jag har nog virrat till det lite. Tack för att du sa till, jag ska genast ändra :)

   Radera
 3. Låter verkligen bra! Jag är mycket intresserad av den!

  SvaraRadera