söndag 1 maj 2016

Recension: Lumene Bright Now Vitamin C

Jag har himla mycket ny spännande hudvård att testa, då är det hög tid att skriva ihop recensionerna för det som redan är färdigtestat. I Lumeneuppdaterade Lumene Bright Now Vitamin C, kom tre helt nya produkter; Hyaloronic Essence, Sleeping Cream och 360 Eye Treatment för ett tag sedan. Jag fick hem dem för testning och införskaffade då även dagkrämen i samma serie. Produkterna innehåller hjortron-extrakt och inkapslat C-vitamin som ger näring till huden och lovar strålande lyster. 

Lumene Bright Now Vitamin C Hyaloronic Essence (219 kr) ska vara riktiga mirakeldroppar som förbättrar hudens fuktbalans och förbereder den förefterföljande hudvård. Massvis med näring och fukt utlovas. Det verkar alltså vara ett slags serum före serumet, i stil med de asiatiskinspirerande lotioner som släppts av många märken på sistone.  

Bright Now Vitamin C Hyaloronic Essence är inte dumt alls. Jag känner en positiv fuktboost, men fullt mirakel är det inte. Flaskan är i glas (opraktiskt!) och ganska liten, vilket gör produkten ganska mycket dyrare än liknande varianter från andra märken.

Lumene Bright Now Vitamin C Sleeping Cream (189 kr) är en ny nattkräm som marknadsförs som "sovkräm" och därmed lite mer än en vanlig nattkräm. Den ska hjälpa huden att återhämta sig och återställa hyns naturliga balans medan man sover. Den är full av antioxidanter för att ge huden mer lyster och näring samt pigga upp trött och glåmig hud. 

Denna gillar jag! Fin balanserad näring till huden som känns pigg när jag vaknar. En riktigt bra nattkräm i sin prisklass som nästan, men bara nästan, kan mäta sig med lyxigare märken.

Bright Now Vitamin C Day Cream SPF 15 (189 kr) ska vara återfuktande och innehåller rikligt med antioxidanter från arktiskt hjortron och C-vitamin som ska vara extra effektiv tack vare en speciell inkapslingsteknik. Kombinationen ger huden lyster och skyddar mot yttre skadliga faktorer, bland annat solljus som orsakar för tidigt åldrande. Formulerad utan parabener, formaldehydfrigörare, mineraloljor, syntetiska färgämnen (färgen kommer från hjortron). 

En bra dagkräm även om den inte riktigt är så bra som jag mindes den, kanske är det min hud som förändrats? Konsistensen har en svag förnimmelse av solkräm som jag inte riktigt gillar. Annars är den bra. Blandar sig väl med olika BB-krämer och annat smink, utan rullfnasproblematik.

Lumene Bright Now Vitamin C 360° Eye Treatment (189 kr) är en ögonkräm med patenterat hjortronextrakt av stamceller som ska se till att huden runt ögat återfår sin smidighet och lyster. Minskning av linjer, svullnader och mörka ringar utlovas. Ja tack, säger jag! Den gör jobbet helt okej, men inte fantastiskt. Bra för prisklassen tycker jag ändå. Förpackningen med airlesspump som doserar lagom är mycket bra. Själva 360-graderskonceptet, att man ska smörja runt hela ögat, funkar bra för mig på natten, men inte på dagen. Smörjer jag över ögonen på dagen sitter sminket sämre, oavsett primer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar