torsdag 28 januari 2016

Recension: Clinique Smart Night Custom-Repair Moisturizer, Smart SPF15 Custom-Repair Moisturizer och Smart Treatment Oil

Äntligen dags för recension av  Cliniques Smart Custom-Repair-serie. Det har dragit ut lite på tiden då jag började testa ansiktskrämerna för mycket torr till torr hy och de var lite för kraftiga för mig. Med varianten torr till kombinerad hy gick det bättre! 

Clinique Smart SPF15 Custom-Repair Moisturizer (625 kr) är ljusrosa och krämig. Den sjunker in fint och gifter sig bra med olika sorters smink. I den torra vinterluften passar den mig bra. När det varit som kallast har jag burit Smart Treatment Oil under. Det är, som alltid, svårt att säga om den verkligen har någon effekt på linjer i ansiktet, men huden känns onekligen spänstig och stark. Toppen med SPF tycker jag, men för min del kunde den gärna varit ännu högre. (Å andra sidan finns min favorit Superdefense med SPF20 att tillgå från samma märke.)

Nattkrämen Clinique Smart Night Custom-Repair Moisturizer (655 kr) är lite luftigare men rejält fuktbemängd. Det är en riktigt bra nattkräm tycker jag, även om den inte riktigt kan konkurrera med min absoluta favorit Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer Jag har kombinerat kräm och olja på nätterna och tycker att det känns som om produkterna håller ungefär vad de lovar; fuktförrådet laddas, huden blir mjuk och smidig och kanske blir de få linjer jag har verkligen upptryckta underifrån. Stort plus i kanten för oparfymerat!

Oljan Clinique Smart Treatment Oil (395 kr)är en härlig sak. Den är lätt och okladdig och går snabbt in i huden. Jag gillar Turnaround Revitalizing Treatment Oil snäppet bättre, men Smart Treatment Oil är inte heller dum! Pipettflaskan är både hygienisk och snygg, men det är lätt hänt att man välter den och då kan alltför mycket av de dyrbara dropparna hinna rinna ut eftersom flaskans hål är ganska stort. Förbättringspotential finns.

Summan av kardemumman är att Smart Custom-Repair-serien känns lyxig (med rätt, den är ganska pricy) och verkar göra jobbet bra. För min del passar dock Turaround-serien snäppet bättre.

Om serumet Smart Custom-Repair Serum kan ni läsa här och ögonkrämen Clinique Smart Custom-Repair Eye Treatment kommer i en egen recension framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar