söndag 10 januari 2016

Nyheter från The Body Shop i Drops of Youth-serien

Jag är riktigt förtjust i  The Body Shops superserum Nutriganics Drops Of Youth. Därför tycker jag att det är glädjande nyheter att serien utökas. Det vankas ansiktskrämen Drops of Youth™ Youth Cream, ny version av serumet och Youth Essence-Lotion i stil med Oils of Life Intensely Revitalising Essence Lotion. Vi tar en närmare titt!

Nyheten  Drops of Youth™ Youth Cream (50 ml / 325 kr) beskrivs som lättvispad och sammetslen i konsistensen och lovar fräsch, utvilad och fuktmättad hud där fina linjer syns allt mindre. Precis som i resten av serien är det "en  kraftfull blandning av tre växtstamceller" som står för magin. 

Stamcellerna kommer från Edelweiss, den lilla vita alpblomman som växer i tufft klimat på hög höjd. Växten är rik på vitamin c och stamcellernas specialitet är att reparera skadade eller stressade delar av växten. 

Nästa växt, Martorn, kommer från ogynnsam kustmiljö i södra Bretagne och är känd för sina sammandragande egenskaper. I stamcellerna från Martorn finns kraftulla antioxidanter som polyfenoler och flavonoider. De visar en uppstramande effekt på huden genom att hjälpa hudens egen kollagen och elastinproduktion.

Strandsiljan är också från Bretagne där den växer bland kustklipporna där den står emot såväl vind som hetta och havsvatten.

Stamcellerna odlas från små prover i lab och påverkar således naturen och själva växterna i mycket liten grad. Tummen upp för det!


Drops of Youth™ Youth Cream kan  användas morgon och kväll i hudvårdsrutinen efter att man applicerat serum och innan man applicerar makeup. Fuktmättnad utlovas!

Youth Essence-Lotion (160 ml / 225 kr
) används som en extra boost före serum, som ett sista steg i rengöringen. 

Här ser ni uppfräschade versionen av Youth Concentrate (50 ml / 495 kr). Den ska också bli spännande att testa.

Jag gillar serien sedan tidigare, så jag är förväntansfull inför nyheterna! Här kan ni läsa vad jag tycker om Drops of Youth Eye Concentrate från samma serie. Jag har också recenserat primern Wonderblur™ Youth Smoother  och Youth Bouncy Sleeping Mask, följ länkarna för att läsa. Bra grejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar