lördag 13 mars 2010

Dag till kväll med Stila och Lancome



Jag är iväg nästan hela helgen, men här har jag förberett ett inlägg om två sminkningar, liknande dem igår, som jag gjorde för ett tag sedan. Ovan här ser ni hur jag var sminkad under arbetsdagen, och längre ner hur jag bättrade på samma sminkning inför kvällen.



Till den enkla och snabba dagssminkningen använde jag rouge och läppglans från Smashbox, svarta kajalen Zero från Urban Decay och den rosa skuggan ur Boldly Beautiful-Eyeshadow Palette från Stila. Denna rosa skuggan är så otroligt fin, jag önskar att jag kunde göra den bättre rättvisa på bild!




Inför kvällen lade jag till ögonskuggorna Flatterd (ljust skimrande rosa) och Midnight glam (mörkblå) ur denna tjusiga Lancômepalett, mer läppar och rouge, mer maskara (Clinique High Impact), Benefit Ooh la lift under ögonen Benefit High Beam på kinder och brynben, och ljusrosa kajal från Clinique i ögonvrårna samt mörkblå Binge från Urban Decay längs med fransraden.



Här ser ni resultatet! Tyvärr fotograferat utan ljus, men så är det ju med kvällssminknignar. Jag är faktiskt nästan alltid för lat för att börja om från början på kvällen, särskilt på fredagar. Hur brukar ni göra?

7 kommentarer:

  1. Kul att se förändringen. Båda var jättefina. :)

    SvaraRadera
  2. Oh lala, vilken omvandling! Fräsch vardagsmejk och läckert kvällssmink. Den rosa skuggan ser verkligen fin ut.

    Jag brukar oftast sminka om mig helt från början ifall jag ska någonstans på kvällen. Tycker själv att det känns "för tjockt" med ett till lager makeup ovanpå. Fast om jag hade planerat som du gjort att du bygger vidare på en lättare sminkning så skulle det kanske funka.

    SvaraRadera
  3. Kul att se! Jag själv klarar itne att fortsätta på en gammal makeup. Måste börja från scratch eller så får det vara. Har aldrig förstått det där med att transformera dag till natt. Uppenbarligen går det, för du gör det, men för mig blir det bara kladdigt.

    SvaraRadera
  4. Den där Lancome-paletten gör det hela så fint! Den blå skuggan i den verkar helt fantasisk!

    SvaraRadera
  5. Tina: Tack!

    Kajsa Kavat: Tack! Ja, det funkar bara om man planerar, så att man kan utgå från en minimal grund. Det är nog inte helt lätt heller om man har mycket underlag. Jag mest förstärker ögonsminket.

    Sminkan: Tack! Intressant! Jag föredrar oftast att börja om, men när tiden är knapp har nöden ingen lag =)

    Ninni: Ja, jag älskar verkligen den paletten! Särskilt just den mörkblå skuggan =)

    SvaraRadera
  6. Båda sminkningarna var jättefina! Jag brukar smink om, min hud blir så fet under dagen så har jag haft en sminkning hela dagen är det lönlöst att bygga på, då slutar det med att det creasar efter bara några timmar, alltså meningslöst.

    SvaraRadera
  7. Emma P: Tack! Jag brukar inte bli så fet i hyn i ansiktet, men om det redan börjat creasa på ögonlocken finns det verkligen ingen räddning för mig heller.

    SvaraRadera