söndag 7 mars 2010

Dubbelrecension: Fuktmasker från Lumene och Avène

Under vintern hat jag testat två fuktmasker, Avène Soothing Moisture Mask och Lumene Sensitive Touch Total Comfort Mask. Eftersom jag testat dem under samma period, och eftersom de är ganska lika varandra, blir det en dubbelrecension.

Soothing Moisture Mask från Avène ska lindra torr, glåmig, stressad eller reaktiv hud med hjälp av thermalvatten. Den ska även kraftfullt återställa hudens barriär, samtidigt som den inte täpper till porerna. Jag skulle vilja påstå att den lever upp till allt detta! Det är härligt med en så rik mask som inte ökar blankhet eller lockar fram finnar. Jag håller tummarna för att Dermarome som representerar Avéne i Sverige plockar in denna till vår avlånga land. Den är som klippt och skuren för nordisk vinter.

Sensitive Touch Total Comfort Mask från finska Lumene är en djupåterfuktande mask, specialanpassad för känslig hud. De är i mångt och mycket lik Avénemasken, men jobbar utöver med att dämpa hudirritation och rödhet, även med att kyla. Om det är extrakt från arktikst linfrö som gör det vet jag inte, men det funkar! Masken återfuktar och lindrar omedelbart, och även över tid. Den är lite lättare i konsistensen, men känns ändå lika rik som den andra. Plus i kanten även här för att den inte täpper till porerna. Det är till och med så att båda maskerna lugnar eventuella klämda eller rivna småprickar lite. (Om man nu har råkat skaffa sig några sådana, hrm..)

Jag kan verkligen rekommendera båda dessa masker, båda är bra men den från Lumene är ju lite mer lättillgänglig för oss i Sverige. Maskerna passar extra bra på vintern, men jag tror att det kan vara riktigt bra även till soluttorkad hud på sommaren. Mina kommer att hänga med året runt!

5 kommentarer:

  1. Lumene gör ju ofta bra grejor! Avene är jag supernyfiken på, alla som testat är ju smått lyriska över detta märke.

    SvaraRadera
  2. åh, den från lumene som dämpar röda partier verkar väldigt bra! vet du vad priset ligger på?

    SvaraRadera
  3. Ninni: Ja, det gör de! Jag är också nyfiken på mer från Avène, det jag testat hittills verkar väldigt lovande!

    Karin: Jag har tyvärr lite dålig koll på priset. Jag hittade den på ett reabord hos Lindex och hade desstom annekterat en av min mammas rabattkuponger, så jag betalade nästan ingenting. Tror inte att den är särskilt dyr, dock, Lumene brukar ju vara överkomligt =)

    SvaraRadera
  4. Jag skulle faktsikt vilja ha en fuktmask. Är förkyld nu och då dör ju verkligen den stackars huden kring näsan och den som har otur att vara i närheten... Ska kika på den från Lumene tror jag. Får se vad den ligger på i pris, är lite sugen på den från MUS med.

    SvaraRadera
  5. Emma P: Det är faktiskt inte dumt alls med extra fukt! Spana på Lindexar, så kanske du också hittar en på rea =) Den från MUS har jag för mig fanns billigt hon Blondinbellas företag.. Krya på dig!

    SvaraRadera