söndag 3 januari 2010

Dubbelrecension: Neutrogena Blackhead Eliminating Daily Scrub och ACO Spotless Blemish Treating Moisturiser

Jag skulle egentligen visa 2009 års favoriter under min Wienvistelse, men eftersom min dator inte går att koppla upp på nätet får jag nöja mig med att publicera lite recensioner. Hoppas att ni gillar, även om jag är lite tvåa på bollen med vissa av dem!


Det är nu ett bra tag sedan jag lade vantarna på Blackhead Eliminating Daily Scrub från Neutrogena och ACO Spotless Blemish Treating Moisturiser, och det har blivit hög tid för mig att delge er mitt utlåtande. Eftersom jag började använda båda ungefär samtidigt recenserar jag dem i klump.

Skrubben är en av de bästa exfolierare jag testat. Kornen är precis lagom stora, lagom många och lagom riviga. Mitt ansikte blir skönt polerat, utan att bli stram eller irriterat. Jag använder skrubben ett par gånger i veckan i duschen på kvällen. Det känns som att den förbereder huden bra för efterföljande ACO Spotless Blemish Treating Moisturiser. Vad den egentligen gör med porer och eventuella pormaskar är svårt att säga, men nog har de blivit mindre framträdande, framför allt mindre tilltäpta.

Fuktkrämen som ska "återfukta huden och motverka orenheter" gör just detta. Eftersom jag snarare har torr än fet hud hud har jag valt att använda den som ett slags serum innan min vanliga nattkräm. Då funkar den perfekt! Jag blir varken för fet eller för torr. Den känns lite för stark för att jag ska vilja ha den på dagen också. Natten räcker. Orenheterna, då? Jag har inte överdrivet mycket finnar från början, men någon liten irriterande krabat visar sig då och då. Sedan jag började använda detta "serum" och antiporskrubben ovan har min hy faktiskt blivit mycket jämnare. Utbrotten är färre, blankeheten i t-zonen mindre och kanske har även porerna minskat lite i omfång och antal.

Detta är bra grejer! Jag upplever att de gör positiv skillnad för min hy utan att påverka den negativt och pris, tillgänglighet och förpackningar är toppen. Det är precis vad jag begär av hudvårdsprodukter och jag kommer att köpa båda igen!

7 kommentarer:

 1. Kul att du också gillar neutrogena, bra budgetprodukter =)

  SvaraRadera
 2. later spannande det dar! skulle jag vilja testa nu, min hy har totalt exploderat med finnar sen jag kom till shanghai :C

  SvaraRadera
 3. Makeuponista: Jag blir sugen på att testa mer av märket!

  Maggie: Stackars dig som har finnexplosion i Shanghai! Säg till om jag ska agera bulvan =) Min gissning är att det är luffuktigheten föroreningarna som är boven i Shanghai... Jag tycker att min hy brukar reagera så i strstäder o tropiker. Hoppas att det blir bättre!

  SvaraRadera
 4. ACO har verkligen spottat upp sig tycker jag! Det har överlag börjat bli farligt att gå till apoteket. Jag har massor av favoriter där, allt från handkräm, solskydd och hudvård till handsprit och nässpray. :D

  SvaraRadera
 5. BMT-prylen har jag, men inte rengöringen. Hmm, blev lite sugen nu. fast vet inte om jag tycker att BMT är så jättebra, jag upplever den som lite uttorkande, det går ju inte att använda bara den. Är lite kluven till den, den funkar hyfsat på blemmor, men jag skulle nog inte kunna använda den som ett serum under krämen som du gör.

  SvaraRadera
 6. Skrubben hade jag glömt bort! Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 7. Sminkan: Jag håller med dig! Ännu farligare blir det med allt nytt på ingång där, Avene, till exempel.

  Emma: Den torkar ut en del, helt klart. Jag kompenserar med mer fukt över! Jag använder den kanske inte riktigt som serum, utan bara där det finns potentiella finnar eller porer. Det är ju tyvärr på ganska stor del av ansiktet i och för sig...

  Käthe: Varsågod =)

  SvaraRadera