tisdag 11 maj 2010

Tre fina fuktsprayer


Fuktspray är en produkt som ligger mig varmt om hjärtat, särskilt under sommarhalvåret. Det mysigt, fräscht, lätt att ta med sig och, i mitt tycke, oumbärligt. Här ser ni tre av mina fuktspraysfavoriter: Avène Thermal Spring Water, Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief från Cinique, och Mimesis Stay Spray.

Med Moisture Surge är jag inne på minst andra flaskan. Jag har använt den länge och tycker att den gör sitt jobb som återfuktare mycket bra. Spraymolnet är finfördelat och väldigt läskande. Ibland fungerar sprayen klockrent även över smink, framför allt om man vill fukta till en för pudrig sminkning, men någon gång har det hänt att ögonsminket kommit på glid. Som en liten nackdel kan det relativt höga priset nämnas. Kanske uppvägs det av den miljövänliga flaskan?

Avène Thermal Spring Water är den nyaste bekantskapen. Den återfuktar och lugnar ypperligt. Superskönt exempelvis efter en löprunda! Plus i kanten för lågt pris och att den går att få tag i i mindre flaska. Minus för att flaskan inte är miljövänlig.

Stay Spray är grym! Den både känns skön och håller sminket på plats. Dessutom verkar det faktiskt stämma att den inte bara skyddar sminket mot påverkan under dagen, utan även huden under. Stay Spray fungerar riktigt bra som fix och fukt både över mineralfoundation och över färgad dagkräm (eller bara över vanlig dagkräm!). Ännu bättre skulle det dock vara om den kom i mindre flaska och om själva duschen vore mer finfördelad.

Använder du fuktspray? Vilken? Och till vad?

9 kommentarer:

 1. Nu blev jag genast sugen på stay spray och cliniques butelj! Själv har jag haft MAC studio fix och sen fyllt den tomma burken med litet rosenansiktsvatten från Pirkka :)

  SvaraRadera
 2. Jag har den rosa från The Body Shop, men jag glömmer att använda den så den står bara där och samlar damm...

  SvaraRadera
 3. Jag är sugen på Avenes spray. Den hyllas ju av de flesta verkar det som och jag som sitter framför en dator hela dagarna skulle verkligen behöva en skön fuktspray.

  SvaraRadera
 4. Jag klarar mig inte utan stay spray! Så bra!

  SvaraRadera
 5. Badbomben: Fylla på själv är väldigt smart! Jag borde genast let upp ngt litet att hälla Stay Spray i så att jag kan få med mig de lättare...

  Ninni: Den har jag också testat, men jag tror inte att jag gillade den något vidare.

  Nailtastic: Slå till på den, den är toppen!

  Marybeth: Ja! grymt bra!

  SvaraRadera
 6. Känns som jag är den enda som hatar Stay spray.
  Trots att jag håller flaskan på så långt avstånd jag kan blir det för mycket av produkten i ansiktet varvid jag får torka av nästan allt. Dessutom blir jag flammig..
  Har köpt face mist från Body Shop, ohh så mycket bättre.
  /Christel

  SvaraRadera
 7. Christel: Synd att den inte funkade för dig! Tur att du hittat den från TBS istället =) Det där med mängden tycker jag också är lite lurigt med Stay Spray...

  SvaraRadera
 8. Fröken Frodig12 maj 2010 20:53

  Har en spray med E-vitamin från Body Shop, som jag oftast glömmer av att använda. Brukar mest ha den för att fixera maken på morgonen, den är mild och doftar gott men inte för starkt.

  Cliniques variant har jag haft en liten flaska (prov?) med, men tyckte inte den var nåt vidare, blev som en lite kladdig hinna i ansiktet. Inget jag skulle köpa igen, speciellt inte till det priset.

  Egentligen är det en onödig produkt för mej. Avenes innehåller väl egentligen bara vanligt källvatten? Onödigt dyra droppar i så fall, enligt min åsikt.

  SvaraRadera
 9. Fröken Frodig: Jag tycker tvärt om på TBS och Clinique, att TBS lämnar hinna på mig. Skumt =)

  Om de dyra dropparna har du förmodligen rätt. Dock tycker jag mig känna skillnad på t ex Avènes och Evians. Evians är verkligen bara evianvatten. Placeboeffekten kan göra sitt för mig med de andra, den är ju inte så dum =) Stay Sprayen vidhåller jag nog mer att en verkligen gör skillnad. Men de andra är också väldigt sköna...

  SvaraRadera