lördag 12 september 2009

Sagan om mina mineraler

Det var en gång en sminkbloggare som ofta köper smink som siktar mot den perfekta hyn, men sedan sällan använder dem… Sedan lång tid tillbaka har jag haft dessa två mineralfoundations i min ägo, men börjat komma överens med dem först nu.


IsaDoras variant med tillförande kabukiborste köpte jag på vintern. Jag valde nyansen Light honey 03 trots att den var lite lite för mörk, eftersom den ljusare var för kall i färgtonen. Då och då testade jag min nya foundation. Den var lite för mörk och resultatet blev ofta för blankt.

I våras köpte jag den blogghyllade pressade varianten gloPressed Base från gloMinerals i nyansen Natural fair. När jag beställt den dröjde det länge innan den väl dök upp, och jag hade då hunnit bli så pass brun att den kändes lite för ljus. Jag har stora förhoppningar inför vintern, dock.

Man kan inte tro det, men även ett rödhårigt blekansikte som jag skiftar färg med årstiderna!

Inför mitt GloMineralsköp hade jag börjat misstänka att min IsaDorakabuki var för hård för mig. Jag vill dock inte överge budgetsvängen, utan slog till på en kabuki från Viva la Diva.

Nu lever jag, min IsaDorafoundation och min Viva la Divakabuki lyckliga i alla våra dagar. Hur det går när huden blir ljusare och GloMinerals får träda fram återstår att se…

9 kommentarer:

 1. Spännande att se va du gillar Glo Minerals när den står på tur att börja användas..:o)

  SvaraRadera
 2. Åh vilket mysigt inlägg, jag älskar mineraler! Det gör dock inte Sminkan, akta dig vilken låda med EM-grejer jag fick med mig hem...

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken fin saga.:) Jag känner igen det där att handla med alla de godaste föresatser och sedan står man där och använder inte ändå...:-)

  SvaraRadera
 4. Vilket bra skrivet inlägg, roligt att läsa:)

  Jag använder bara mineralfoundation. Ibland gör jag en utflykt till flytande foundation men det fungerar bara inte, kladdigt och hemskt. ska blir roligt att läsa om Glominerals senare.

  SvaraRadera
 5. Linda: Det tycker jag också!

  Emma P: Tack! Låter väldigt trevlig med EM-låda!

  Basteth: Skönt att någon är likadan! Jag kanske ska göra en hel liten serie om alla mina sådana köp =)

  SminkJante: Tack! Vilken sort använder du?

  SvaraRadera
 6. Hihi, det är aldrig enkelt med foundations. Själv väntar jag på en leverans från E.l.f. ska bli intressant att se hur nyanserna ser ut och om de duger till något.

  SvaraRadera
 7. Kajsa Kavat: Nej, det är lurigt! Jättespännande med E.l.f.!

  SvaraRadera
 8. Gör gärna en serie med produkter du köpt men inte använder, det skulle jag tycka var intressant! Jag är nämligen också ganska bra på att göra så..

  Isadoras mineralfoundation tycker jag är helt okej men den täcker inte riktigt mina röda fält på kinderna så bra som jag vill.. så därför använder jag Id istället. Annars gillade jag Isadoras, fint glow i det liksom. Jag är sjukligt nyfiken på Glo minerals pressed base och har läst mycket bra om den men jag är alldeles för snål (vi kan kalla det sparsam, det låter bättre) för att köpa det för det är ju ganska dyrt... hade det kostat mindre hade jag köpt det för längesedan.

  SvaraRadera
 9. Marybeth: Jag ska absolut fundera på en liten serie =)

  Id skulle jag bra gärna vilja prova! Jag har kikat lite på den i här i Sverige, men de verkade inte ha någon bra nyans till mig. Håller med om att Pressed base är dyr. Jag hade nog inte köpt den om den inte varit på erbjudande med 100 kr rabatt...

  SvaraRadera