fredag 25 september 2009

Mycket dagens
Inspirerad ev Emmas fina boktolkning bestämde jag mig för att ösa på i dagens. Det är väl det man gör när man är hemma och sjuk, sminkar sig mer än vanligt?


Till ögonen använde jag skuggorna, Baked, Half baked och Twice baked ur Urban Decays palett Get baked. Jag använde också pennorna Baked och Bourbon från samma märke, UDPP och Va va voom mascara från 17.

Till ansiktsbasen använde jag ovanligt många produkter och var grundligare än jag brukar. Jag använder sällan foundation annars, det blir ju fint, men se vad som kan hända när man cyklar till affären! Vitt streck på kinden är inget kul!


Ovanpå dagkrämen använde jag Pore minimizer Refining serum från Clinique i t-zoonen, över den penslade jag på Vitamin C+ 12h Radience Makeup i 02 Honey Meringue från Lumene som jag fått ett litet prov på. Färgen var, som alltid, för mörk för mig, men det såg faktiskt ändå ganska bra ut! Som concealer använde jag min Airbrush (neutral fair 04) från Clinique som jag inte använt på ett tag. Den är inte så tokig, men Benefits Boi-ing är bättre! Efter foundation och concealer penslade jag på Crystal radiance från Lumene på brynben, kinben och amourbåge. Till sist kom rouget, Glam Rosé Blush Duo från L'Oréal, och puder (Stay-matte sheer pressed powder i 01 stay buff, Clinique ). Kul att lägga en riktigt grundlig make up för en gångs skull! Hur grundliga är ni till vardags?

10 kommentarer:

 1. Supersnyggt, riktig fredagsmake!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin du är, och vad glad jag blir att du blev inspirerad av mig, sånt känns verkligen otroligt kul!

  SvaraRadera
 3. Jag blev visst så exalterad att jag helt missade din fråga. Jag är ganska grundlig när jag sminkar mig till vardags, hoppa hellre över skuggor och eyeliner än att skippa t ex foundation, concealer och rouge...

  SvaraRadera
 4. Linda: Tack!

  Emma P: Tack! Å tack för inspirationen =) Jag gör nog tvärt om, eftersom jag tycker det är lite klurigt att få basen bra. Jag satsar helt enkelt på att markera ögon o kinder så att man ser småskavanker i resten av ansiktet =)

  SvaraRadera
 5. Jättefint och lite annorlunda mot din vanliga applicering. Roligt att se.

  Jag är alltid noga med underlaget även till vardags. Kör alltid concealer, foundation, puder och rouge och fyller ögonbrynen. När man väl fått in rutinen så går det på 5 minuter. Hoppar hellre över ögonmakeupen om jag har bråttom.

  SvaraRadera
 6. SminkJante: Tack! Jag passar på att experimentera när jag bara ska vara hemma =)

  Det verkar vara jag som prioriterar tvärt om mot er i sminkrutinen =)

  SvaraRadera
 7. Härligt, som flytande metall. Roligt med en lite annorlunda form också.

  SvaraRadera
 8. Ja jag förstår. Basen vägrar jag gå utan om jag har smink, ögonen kan jag nöja mig med att markera med kajal och mascara... Men smaken är som baken, och det beror nog mycket på hurdana drag man har, min hy behöver jämas till lite för att jag ska känna mig fräsch...

  SvaraRadera
 9. Emma P: Jag tycker alltid att din hy ser fin ut i bloggen! Men det har nog mycket att göra med grundförutsättningarna vad man prioriterar. Hos mig består de i genomskinliga fransar och bryn och allmän blekhet =) Brynpenna, mascara och rouge är prio ett!

  SvaraRadera