tisdag 14 augusti 2012

IsaDora Paradox Autumn Make-up 2012

 
När jag kom hem i gårkväll efter den förlängda stughelgen väntade höstens nyheter från IsaDora i brevlådan. Höstkollektionen heter, som ni säkert känner till vid det här laget,  Paradox. Den består av två looker, en i mjuka bruna basfärger och en i dramatiskt svart, rött och blått. Inspirationen är hämtad från konstrasterna mellan maskulint och feminint respektive klassiskt och trendigt. 

På bilden ovan ser ni bland annat en av ögonkvartetterna,  Eye Shadow Quartets i 64 Paradox (129 kr). Den ser härlig ut med sina blåa toner, tycker jag. I paletten finns både matta och skimrande skuggor, och de två mellanmörka nyanserna går att applicera båda våta och torra beroende på hur metallisk effekt man vill ha.

Här ser ni nästa palett med vänner,  Eye Shadow Quartets  63 Brown Patina (129 kr). De två översta skuggorna är så kallade wet & dry-skuggor.

Till  ögonen kommer också en ny färg av den vattenfasta lättmålade Glossy Eyeliner, 42 Dark Brown (99 kr). Bra med flytande brun eyeliner tycker jag, det blir mindre hårt på de flesta. Vi ser också tre nya kulörer av Twist-up Metallic Eye Pen, nämligen 58 Deep Black, 56 Steel Grey och 54 Dark Brown (99 kr). Här ber jag om ursäkt för färgåtergivningen, jag hann montera några bilder innan jag såg att det blev tokigt och då orkade jag inte riktigt börja om... Hur som helst applåderar jag fler färger av Twist-up Metallic Eye Pen!

Den största läppnyheten är en nya matta läppstiftet Perfect Matt Lipstick som kommer i de tre nyanserna 01 Bare Bohemian, 03 Red Carpet och 05 Femme Fatale (119 kr). De ser otroligt vampiga och snygga ut och lovar matt finish och lång hållbarhet utan att torka ut läpparna. Jag blir sugen på att testa!
 
Härligt opaka läppglanset Moisturizing Lip Gloss (99 kr) dyker också upp i nya färger, Red Carpet och Diva Red ( kr). Även dess ser vampiga och glampuröst extravaganta ut. Red Carpet är inte helt olikt mitt partygloss från Lumene, Lingonberry Lip Lacquer, jag kommer definitivt att fundera på att utöka samlingen med något av glossen här.

Även läppennan Perfect Lipliner i Prime Red (69 kr) finns också med i kollektionen, ett måste med mörka läppstift! Perfect Lipliner lanseras också i en transparent version som ska hålla läppstiftet på plats,  Transparent Lip Fix (69 kr).  Jag tror att min mamma kommer att jubla över denna. Hon saknar Benefits numer utgångna variant.

Långt inlägg detta, men Paradox har mer att bjuda på, lack, till exempel. Tre nya  Wonder Nail kommer: 639 Metropolitan,  641 Femme Fatale och 637 Night Flight (69 kr). Jag är allra mest sugen på Night Flight, det hamnar omedelbart på inökpslistan!

Sist, men inte minst, en liten godbit till kinderna i form av en ny färg av Glow Stick Blusher (125 kr). Nya färgen heter Vintage Rose  och ser varmare ut än tidigare nyanser (swatch utlovas!) och jag förutspår att den passar de flesta. Glow Sticken är väldigt trevliga att jobba med, test om ni inte redan gjort det!
 
Här ser ni gänget som landade hos mig. Färgprover och sminkningar utlovas inom kort! Jag är förstås mest nyfiken på paletten. Redan innan jag hunnit testa något vågar jag säg att jag gillar kollektionen. Båda lookerna ser härligt höstiga och dramatiska ut. De gör mig faktiskt till och med lite smått höstsugen. Vad tycker ni?

14 kommentarer:

  1. Försöker att inte förgås av avund. Det går sådär. Jag vill också ha! :)

    SvaraRadera
  2. De matta läppstiften säger ja gärna HEJ till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också sugen på att lägga vantarna på alla tre!

      Radera
  3. Jag gillar väldigt mycket; läppstiften, ögonpennorna och blå paletten. Fast jag hade velat ha ännu fler färger på ögonpennorna som mörkblå, mörkgrön och lila... Den röda läppennan kommer jag att köpa för jag behöver en sån.
    Längtar efter att kolla på allting i butik!

    SvaraRadera
  4. Ja, mörkblå, mörkgrön och lila! Hade varit kanon! Jag var ute och spanade efter paletten idag, men hittade inte än. Det står v 32 i pressinfon, men tjejen på Åhléns sa v 34, så vi får väl se...

    SvaraRadera
  5. Det ser fint ut faktiskt. Isadora skapar ganska sällan sug hos mig, har haft så många skuggor som jag tycker har varit sådär och tycker inte deras förpackningar är så roliga, men jag gillar deras lack och deras fem-skuggor, vad nu en sån kan tänkas heta:) Känner iofs att jag kanske borde ge Isadora-skuggorna en chans med en vettig primer, använde dem mest när jag var yngre och inte hade så bra grejer som jag har nu. Om man jämför med typ Urban Decay och Too Faced, hur tycker du att Isadoras skuggor står sig då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kvintett kanske? :)

      Jo, jag tycker att skuggorna står sig ganska väl i konkurrens med tex UD och TF, nuförtiden, när man alltid har primer. Det kan finnas något enstaka bottennapp, men det tycker jag man hittar hos de flesta märken (en kvartett fr sommaren 2011 var superkasst pigmenterad). Den bronsiga paletten här känns jättebra, och så fort jag hittar den blågrå i butik kommer rapport om den också :)

      Radera
  6. Den blågrå paletten lockar mig mest, därefter kommer nagellacken (alla tre!) och ögonpennorna. Tänker definitivt kolla närmare på dessa i butik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den blågrå paletten är ju sjukt fin! Den vill jag också ha! Och lacken. Och pennorna...

      Radera
  7. Ja oj vad det liknar läppglanset, det från Lumene! Tycker det är himla vackert, gillar läppglans med så mycket pigment.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst gör det! Jag håller med, det är jättefint!

      Radera
  8. Åh, jag vill ju ha allt! Så mycket fint! Men ska jag begränsa mig lite tror jag inte att läppstiften är något för mig, tyvärr..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får du ge dig på ögonsminket istället :)

      Radera